Bestemmingen invoeren in Flitsmeister doe je voortaan met je stem

Florence Peeters
27 november 2018, 15:01
2 min leestijd
Bestemmingen invoeren in Flitsmeister doe je voortaan met je stem
Flitsmeister

Flitsmeister

Gratis

Reviewscore

8

Flitsmeister is voortaan met je stem te bedienen, nu er spraakbediening is toegevoegd. Daarnaast waarschuwt de app voortaan voor gladheid. Zo werken de nieuwe functies.

Lees verder na de advertentie.

Flitsmeister-spraakbediening: snel je navigatie instellen

Een bestemming invoeren in Flitsmeister wordt een stuk gemakkelijker. Dankzij een update is er spraakbediening toegevoegd aan de app. In de zoekbalk in het ‘Voor jou’-tabblad is een microfoontje verwerkt, die je de locatie laat inspreken.

Hierdoor kun je sneller je navigatie instellen, zeker als je even geen handen vrij hebt. Hoewel je nog wel op het scherm de stembediening en het voorgestelde adres moet selecteren, scheelt het niet handmatig invoeren van een adres best wat moeite.

De app die groot geworden is door automobilisten te waarschuwen voor flitsers, wordt zo steeds meer een volwaardige navigatie-app. Concurrenten als Apple Maps, Waze en Google Maps bieden al langer de mogelijkheid om de navigatie spraakgestuurd te regelen.

Met de vorige update werden bovendien al waarschuwingen toegevoegd voor wegwerkzaamheden slecht wegdek en wordt je parkeerlocatie voortaan opgeslagen. In de nieuwe versie 7.13 stoomt Flitsmeister zijn gebruikers duidelijk klaar voor de winter.

Want voortaan krijg je ook een waarschuwing als er sprake is van gladheid op een traject. Er verschijnt dan na het opstarten van de app een pop-upmelding die vanzelf weer verdwijnt. De data om te bepalen of het glad is op jouw route, vraagt Flitsmeister op bij het gerenommeerde weerinstituut Dark Sky.

Flitsmeister mogelijk dit jaar nog op CarPlay

Flitsmeister heeft in juni bekendgemaakt aan een app voor Apple CarPlay te werken, en het is inmiddels duidelijk hoe deze versie eruit gaat zien. Net zoals bij andere CarPlay-versies van navigatie-apps staat rechtsboven de (maximum)snelheid en linksboven de navigatie-aanwijzing.

Linksonder vind je meldingen terug over vertragingen, flitsers en meer. Flitsmeister hoopt dit jaar nog de update voor CarPlay uit te brengen. Sinds iOS 12 is ook CarPlay flink vooruit gegaan, doordat navigatie-apps van derden nu toegestaan zijn.

Zo hoef je niet meer verplicht Apple Maps te gebruiken om van A naar B te komen. Lees in dit overzicht welke navigatie-apps naar CarPlay komen of al beschikbaar zijn.

Flitsmeister

Flitsmeister B.V.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu