Flitsmeister ondersteunt nu Apple CarPlay: zo werkt het

Lars Paijmans
4 februari 2019, 11:07
1 min leestijd
Flitsmeister ondersteunt nu Apple CarPlay: zo werkt het
Flitsmeister

Flitsmeister

Gratis

De populaire Nederlandse navigatie-app Flitsmeister heeft een mooie update gekregen: dankzij CarPlay-ondersteuning kun je de app nu ook gebruiken op het scherm van je auto.

Flitsmeister CarPlay update nu beschikbaar

Als je Flitsmeister gebruikt in plaats van Google Maps of Apple Maps om te navigeren, zat er tot vandaag niets anders op dan je iPhone in een autostandaard klemmen. Versie 9.0 brengt daar verandering in, nu Flitsmeister CarPlay eindelijk ondersteunt.

Dat betekent dat alle functies van de iOS-app overgeplaatst zijn naar het scherm in je auto. Zo kun je uiteraard navigeren en krijg je waarschuwingen voor flitsers, een file of als er een ambulance onderweg is.

Flitsmeister CarPlay

Je kunt de CarPlay-app installeren door simpelweg de nieuwste update uit de App Store te plukken. Als je auto CarPlay ondersteunt, kun je daarna de app gebruiken via het scherm in je dashboard.

De mogelijkheid om een CarPlay-app te maken bestaat sinds vorig jaar. Eerst was Apple Maps de enige navigatie-app voor CarPlay, maar dat veranderde toen Apple ook andere concurrerende apps toegang gaf tot het platform. Zo verscheen eerder ook Google Maps al voor CarPlay met een update.

Uitgebreidere functies in de toekomst

Toch is de Flitsmeister CarPlay-app nog niet helemaal af. De ontwikkelaars breiden de Flitsmeister CarPlay-versie verder uit met een toekomstige update, waardoor je ook files kunt melden of meldingen krijgt voor een route op je iPhone.

Flitsmeister onderscheidt zich van Apple Maps en Google Maps door het tonen van flitsers en mobiele flitspalen langs de weg. Door de jaren heen heeft de app een grote groep trouwe gebruikers verzameld, die flitsers via de app melden en ook informatie over files en andere bijzondere verkeerssituaties aan andere gebruikers communiceren.

Flitsmeister

Flitsmeister B.V.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu