De 5 beste email apps voor je iPhone

Roel van Hout
6 februari 2014, 13:07
2 min leestijd
De 5 beste email apps voor je iPhone

Alhoewel Apple’s standaard email app door de jaren heen flink is verbeterd, zijn er nog steeds apps die sommige dingen beter of minstens anders doen. Daarom hierbij de 5 beste email apps voor je iPhone!

Lees verder na de advertentie.

Natuurlijk hangt het helemaal van je eigen wensen en behoeften af wat voor jou een goede email app is. We hebben daarom hieronder apps die bijzondere functionaliteit combineren met een strak uiterlijk onder elkaar gezet.

→ Al voorzien van een goede mail app? Bekijk vooral meer productiviteit iPhone apps!

De 5 beste email apps

Dispatch: Email meets GTD

Clean Shaven Apps

€ 7,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Dispatch is handig voor wie veel mails met eenzelfde opbouw moet versturen. Je kunt in dat geval namelijk gebruik maken van zogenoemde snippets: stukjes tekst die je vaker moet gebruiken. Denk aan de automatische handtekening ‘Verstuurd vanaf mijn iPhone’, maar dan voor alles wat je maar wil. Een snippet maak je door een stuk tekst te selecteren: vervolgens krijg je meteen de optie om er een te maken. Je kunt snippets bovendien in verschillende categorieën indelen. Dispatch werkt met vrijwel alle standaard email-accounts.

Boxer ‘doet’ email, maar nog veel meer dan dat: je kunt to-do lijstjes aanmaken, met andere Boxer-gebruikers takenlijsten opstellen en heel gemakkelijk een bepaalde handeling ongedaan maken. Ook bevat de app een handig ‘dashboard’, waarin je makkelijk al je mappen kunt overzien. Boxer werkt met vrijwel alle standaard email-accounts.

Triage: Email First Aid

Electric Fence Limited

€ 2,29 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Word je ook gek van de enorme hoeveelheden mail die je dagelijks te verwerken krijgt? Dan is Triage echt iets voor jou. De app maakt van je inbox een stapel kaartjes, en je kunt alleen het onderliggende bericht zien nadat je de bovenliggende hebt verwerkt. Dat doe je door naar boven (e-mail archiveren) of naar onderen (e-mail laten staan) te swipen. Zo voorkom je een overvolle inbox en behoud je altijd het overzicht. Triage werkt met vrijwel alle standaard email-accounts.

Even vooraf: Mailbox is alleen bedoeld voor gebruikers van Gmail, Yahoo Mail of iCloud-mail. Dat we ‘m toch bespreken, is de verregaande integratie met Dropbox, dat de app in 2013 overnam. Het is heel gemakkelijk om bijvoorbeeld bijlagen naar Dropbox te uploaden of vanuit je Dropbox-account bij te voegen. Een handige functie is dat je herinneringen kunt instellen voor het later bekijken van een mailbericht.

Evomail is dé app voor wie graag email onderweg sorteert. Niet veel mail apps voor je iPhone laten je immers berichten onderbrengen in mappen – meestal is het met een archief-map wel bekeken. In Evomail kun je berichten heel makkelijk labelen en hoef je niet te wachten tot je weer achter je computer zit. De app ondersteunt Gmail, Yahoo, iCloud en IMAP e-mail accounts. Daarnaast kun je bestanden van Dropbox of Box.net als bijlage aan berichten toevoegen.

→ Ontdek meer handige apps op onze iPhone apps pagina!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu