Foto-app Colorburn met 1000 filters is gratis App van de Week

Wouter Nijsen
4 januari 2016, 15:33
2 min leestijd
Foto-app Colorburn met 1000 filters is gratis App van de Week
Colorburn

Colorburn

€ 0,99

Reviewscore

7,5

Ook in 2016 kiest Apple wekelijks een App van de Week en de foto-app Colorburn trapt af. Deze applicatie bevat 1000 filters om je foto’s mee te bewerken.

Lees verder na de advertentie.

Bewerk foto’s met 1000 filters

Colorburn werd begin 2015 uitgebracht in de App Store en sindsdien een aantal keer geüpdatet. Ondanks het grote aanbod aan foto-apps probeert Colorburn zich te onderscheiden door meer dan 1000 verschillende kleurenfilters te bieden. Hiermee ben je verzekerd van een passend en uniek effect, welke foto je ook maakt of importeert. Alle bewerkingsopties en andere features worden overzichtelijk gepresenteerd en werken prima.

Wanneer je Colorburn voor het eerst opstart, krijg je een kleine uitleg te zien hoe de app werkt. Je importeert een foto met het knopje linksonder, maar kunt er ook eentje maken. Heb je dat gedaan, dan wordt gelijk een filter over het beeld gelegd. Door naar links of rechts te swipen kies je een effect, waarbij je verticaal veegt om de intensiteit en belichting aan te passen. In het filmpje hieronder krijg je een korte indruk van hoe het werkt.

Colorburn bevat precies 1000 filters en dat is volgens ontwikkelaar Wanman twintig keer zoveel als iedere andere foto-app. Het aanbod is dus groot, maar helaas niet echt uniek. Zo zijn veel filters slechts kleine variaties van dezelfde kleuren en oogt lang niet elk filter even mooi. Door op het knopje rechtsonder te drukken, kun je gerichter zoeken naar het gewenste effect.

Ook laat Colorburn je foto’s bewerken met zogeheten grid filters. Hiermee leg je meerdere filters tegelijk over één foto, waardoor je uitgebreider te werk kunt gaan. Er zijn 80 grid filters om uit te kiezen, al kun je via een in-app aankoop aanvullende pakketten aanschaffen.

Colorburn gratis downloaden

Colorburn is de komende dagen gratis te downloaden. Daarna betaal je de reguliere prijs van 0,99 euro. Zorg dat je voor de installatie beschikt over 18,1MB aan vrije opslagruimte en iOS 7+.

Colorburn

Xiaodong Wang

€ 0,99 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu