Slimme iOS-app Caret toont bereikbaarheid contactpersonen

Redactie
21 september 2015, 17:15
2 min leestijd
Slimme iOS-app Caret toont bereikbaarheid contactpersonen
Caret

Caret

Gratis

Reviewscore

7,5

Een telefoontje wanneer het eigenlijk niet uitkomt is vervelend. Voorkom dat je een oproep moet wegdrukken zonder tekst en uitleg door Caret te installeren. Deze app houdt namelijk slim bij of jij en je contactpersonen bereikbaar zijn. 

Lees verder na de advertentie.

De app Caret maakt het mogelijk je contactpersonen te laten zien of je bereikbaar bent, maar ook wat je op dit moment aan het doen bent. Hierdoor is het makkelijker in te schatten of een belletje gelegen komt. Voor de beller is het handig om te zien of hij beter op een later tijdstip terug kunt bellen, of waarom een telefoontje op dit moment niet aangenomen wordt.

Kalender en locatie bepalen bereikbaarheid

Caret werkt automatisch, maar vereist hiervoor niet een eindeloze reeks aan instellingen. De app baseert jouw bereikbaarheidsstatus namelijk op je kalender en locatie. Zo detecteert de app met behulp van je gps of je aan het rijden bent, waarna het automatisch jouw status op ‘onderweg’ zet. Ben je op locatie werk, dan neem je wel belletjes aan behalve als je volgens jouw agenda een afspraak hebt. En ligt je telefoon met het scherm naar beneden? Dan ben je niet te bereiken. De app is overigens ook handmatig in te stellen.

In jouw eigen contactpersonenlijst is het daarnaast duidelijk of iemand bereikbaar is, of dat het nu niet uitkomt. Ook staat er vermeld waarom je iemand nu beter niet kunt bellen. Naast de ‘onderweg’-optie zijn er nog vier statussen in te stellen, namelijk: beschikbaar, slaapt, niet storen en blokkeren. De beller kan daardoor zelf beslissen om later iemand terug te bellen, of toch echt te storen.

Contactpersoon blokkeren

Handigheidje is wel dat je per contactpersoon kunt instellen welke informatie voor hem of haar belangrijk is om te kunnen zien. Al je contactpersonen krijgen te zien of je beschikbaar bent om te bellen, maar alleen een ‘vertrouwd contact’ krijgt statusupdates en locatie-informatie over de regio waarin je je bevindt te zien. Maak je iemand een ‘VIP-contact’ dan is het ook zichtbaar in welke straat je bent. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk bepaalde contactpersonen te blokkeren voor Caret. Zij ontvangen dan helemaal geen informatie over jouw bereikbaarheid of locatie.

Caret downloaden

Deze handige tool is gratis te downloaden in de App Store. Voor de installatie moet je minimaal iOS 7.1 draaien en 12.4MB aan vrije opslagruimte hebben. Als je de app installeert en gaat gebruiken, laat dit dan ook even aan belangrijke contactpersonen weten. De app werkt helaas alleen met contactpersonen die ook Caret hebben geïnstalleerd.

Caret

Wallrust Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Caret
Caret
Caret
Caret
Caret
Caret
Caret
Caret
Caret
Caret
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu