De 6 beste Nederlandse apps van maart – 2015

Rutger Otto
31 maart 2015, 12:20
3 min leestijd
De 6 beste Nederlandse apps van maart – 2015

We lichten op iPhoned regelmatig nieuwe iOS-apps uit. Niet alleen apps die internationaal aanslaan, maar ook apps van Nederlandse bodem. Dit zijn de 6 beste Nederlandse apps van maart die je niet mag missen!

Lees verder na de advertentie.

ING Bankieren

ING

Gratis via App Store

De ING-app kreeg deze maand ondersteuning voor Touch ID. Daarmee kunnen klanten van de ING bank die in het bezit zijn van een iOS-toestel inloggen met hun vingerafdruk. De functie, geschikt voor gebruikers met een iPhone 5S of nieuwer, is nog wat beperkt. Later dit jaar kan je ook gaan betalen door middel van de vingerafdrukscanner.


Met Tworlds krijg je letterlijk een beeld van het leven aan de andere kant van de wereld. Je kunt met de app foto’s delen met iemand van een heel andere plek op aarde over hetzelfde onderwerk. Maak een foto van het boek dat jij nu leest en je krijgt een kiekje terug van iemand uit bijvoorbeeld Tokio die in een ander boek leest. In de app kies je ‘momenten’ uit 26 categorieën, zoals #coffee of #selfie. Je maakt een foto die erbij hoort en deelt ‘m met iemand die je niet kent. Dat schept een band met een vreemde en is vrijblijvend, want er is nooit langer contact dan dat.

tworlds

Receptenmaker

Mobiel Bekeken

Gratis via App Store

De Receptenmaker-app heeft een update gekregen in maart. Nu is het mogelijk om opgeslagen recepten ook offline in te zien, handig als je even zonder internet zit en je wil iets lekkers koken. Daarnaast kun je nu recepten meteen in je eigen kookboek plaatsen, zodat je favoriete recepten altijd handig bij elkaar gebundeld zijn. Nog een ideale toevoeging is het dat je nu het aantal eters per recept kunt aanpassen. De ingrediënten veranderen mee aan het aantal mensen die mee-eten.

NU.nl

DPG Media Digital B.V.

Gratis via App Store

Ook de app van Nu.nl is vernieuwd. De app is nu helemaal aangepast aan de grotere schermen van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Het design van de app is op de schop gegaan, waardoor het nu een stuk ruimtelijker en strakker oogt, wat iets meer rust geeft. Nieuw is de widget, die je met iOS 8 kan gebruiken. Hiermee heb je altijd de laatste drie nieuwsberichten in het Berichtencentrum.

nu.nl-app update

MADFIST Retro - Addictive Action Arcade Timekiller Game

Michiel Kamerman

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Mad Fist is een nieuwe app van Nederlandse bodem, die claimt even verslavend te zijn als Flappy Bird. Dat is het niet direct, maar het biedt wel eenzelfde soort uitdaging. Er vliegt een vuist over een oneindig veld met soldaatjes. De vuist daalt langzaam en als je op het scherm tikt, komt hij keihard neer. Hij mag echter alleen op de soldaatjes terecht komen, dan stuitert hij weer omhoog. Raakt de vuist de grond, ben je game over. Op die manier probeer je zo ver mogelijk te komen en topscores te halen. De game is er in retro- en hd-variant, beide zijn gratis.


Pauls Popduel is bekend van 3FM, maar is ook op iOS te spelen. De app werd de afgelopen maand vernieuwd, waardoor je nu ook in je eentje kan testen hoe goed je muziekkennis is. Daarnaast kun je online ook tegen vrienden spelen of tegen willekeurige tegenstanders. Doe je het goed genoeg, dan kun je in de uitzending van Paul Rabbering komen om live op de radio mee te doen met het spel.

Check ook de beste Nederlandse apps van februari!

Lees het laatste app-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu