3 zaken die je moet weten over de vernieuwde Buienradar-app

Wouter Nijsen
9 februari 2015, 22:29
2 min leestijd
3 zaken die je moet weten over de vernieuwde Buienradar-app

De Buienradar-app voor iOS heeft vandaag een grote update ontvangen. In dit artikel zetten we de belangrijkste verbeteringen die deze met zich meebrengt op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

1. Een volledig nieuw design

Hoewel Buienradar voor iOS altijd al een handige app was, liet het uiterlijk van de applicatie vaak nog te wensen over. Daar is gelukkig verandering in gekomen, want de Buienradar-update zorgt voor een volledig nieuw design. Deze ligt in lijn met iOS 7 en iOS 8 en ziet er een stuk aantrekkelijker uit. Ook fijn is de menuknop linksboven, waarmee je snel tussen onderdelen kunt schakelen en toegang krijgt tot uitgebreidere weersverwachtingen

2. Handige widget toegevoegd

Buienradar update

Een andere handige toevoeging is de widget. Deze kun je activeren in het Berichtencentrum van je iPhone en iPad en laat de kans op regen voor de komende twee uur zien. Aan de hand van drie kleuren (lichtblauw, donkerblauw en rood) zie je hoe hevig de verwachte buien zijn.

Het aanzetten van de widget is gemakkelijk: veeg van boven naar beneden om het Berichtencentrum te activeren en kies voor het tabblad ‘Vandaag’. Tik vervolgens onderin op ‘Wijzig’ en druk op het icoontje van Buienradar om de widget te activeren.

3. Ondersteuning voor de iPhone 6 en 6 Plus

Het heeft even geduurd, maar eindelijk ondersteunt de Buienradar-app ook de grotere schermen van de iPhone 6 en 6 Plus. Voorheen zag de applicatie er op deze toestellen kartelig en uitgerekt uit. De grotere schermen zijn naast de basisfunctionaliteiten ook erg handig voor de nieuwe inzoomoptie. Hiermee kun je tot op straatniveau zien of het gaat regenen, en vooral op de iPhone 6 Plus ziet dat er fraai uit.

Buienradar-app downloaden

Tot slot zijn er de gebruikelijke bugfixes doorgevoerd. Genoeg redenen dus om de Buienradar-update op je iOS-toestel te installeren. Via onderstaande link kun je de applicatie downloaden. Zorg dat je voor de installatie beschikt over iOS 7 of hoger en 28,6MB aan vrije opslagruimte.

Buienradar - weer

RTL Nederland B.V.

Gratis via App Store

Buienradar - weer
Buienradar - weer
Buienradar - weer
Buienradar - weer
Buienradar - weer
Buienradar - weer
Buienradar - weer
Buienradar - weer
Buienradar - weer
Buienradar - weer
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu