De 7 beste Nederlandse apps van februari – 2015
Rutger Otto

We lichten op iPhoned regelmatig nieuwe iOS-apps uit. Niet alleen apps die internationaal aanslaan, maar ook apps van Nederlandse bodem. Dit zijn de 7 beste Nederlandse apps van februari die je niet mag missen!

Blendle (AppStore Link) Blendle
Ontwikkelaar: Blendle BV
Beoordeling: 17+
Prijs: Free Download

Nadat Blendle Trending eind vorig jaar een dagje als bètaversie in de App Store verscheen, is de app vanaf februari officieel te downloaden. Blendle Trending is de app van Blendle, de digitale kiosk waarvoor je per artikel uit een krant of tijdschrift een klein bedrag betaalt. De app biedt niet alle kranten en tijdschriften, maar alleen de artikelen die trending zijn en dus goed gelezen en gedeeld worden. Daardoor biedt Blendle Trending alleen de artikelen voor die ‘het populairst, mooist of interessantst’ zijn.

Jobado (AppStore Link) Jobado
Ontwikkelaar: Jobado B.V.
Beoordeling: 17+
Prijs: Free Download

Jobado is een klus-app die draait om het ‘heitje voor karweitje’-principe. Gebruikers kunnen zo’n ‘jobje’ zelf plaatsen of zelf doen. Via chat spreek je samen af wat er moet gebeuren en welk bedrag er tegenover staat. De klusjes kunnen van alles zijn; van een gaatje boren in de muur tot lege flessen wegbrengen. En je leert je buren nog kennen ook.

jobado

NPO Start (AppStore Link) NPO Start
Ontwikkelaar: Stichting Nederlandse Publieke Omroep
Beoordeling: 17+
Prijs: Free Download

De NPO-app voor iOS kreeg deze maand ondersteuning voor Chromecast. Daarmee kun je gemakkelijk programma’s streamen vanaf je iPhone of iPad naar de televisie. Jammer is wel dat de app standaard slechts in sd-kwaliteit (342p) streamt. Als je programma’s in hd wil bekijken, dan moet je een NL Ziet-abonnement afsluiten.

Buienradar - weer (AppStore Link) Buienradar - weer
Ontwikkelaar: RTL Nederland Interactief B.V.
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Buienradar kreeg deze maand een broodnodige update met een volledig nieuw design dat past bij iOS 7 en iOS 8. Daarmee is de app veel overzichtelijker en aantrekkelijker geworden. Daarnaast is Buienradar voorzien van een widgetfunctie, waarmee je in het Berichtencentrum kan checken of het gaat regenen. Dat wordt in een duidelijke grafiek gepresenteerd, zodat je ook meteen weet of de buien licht of zwaar zijn.

Buienalarm (AppStore Link) Buienalarm
Ontwikkelaar: Franklin van Velthuizen
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Ook die andere buien-app, Buienalarm, kreeg deze maand een update. Versie 3 van de app oogt helemaal vernieuwd, maar nog steeds vertrouwd. Het design is erop vooruitgegaan, waardoor je in een mooier overzicht kunt zien wanneer en hoe hard het gaat regenen. De temperatuurweergave is met de update verdwenen, maar volgens de makers komt die later weer terug. Net als Buienradar heeft Buienalarm al een tijdje een widgetfunctie.

skip a beat

Skip a Beat Heart Rate Game (AppStore Link) Skip a Beat Heart Rate Game
Ontwikkelaar: Happitech B.V.
Beoordeling: 4+
Prijs: € 2,29 Download

Skip a Beat is een spelletje die je bestuurt door middel van je hartslag. Het is een endless runner waarbij je zo ver mogelijk moet zien te komen. Je tikt op het scherm om een kikker door een cartoonwereld te loodsen en obstakels te ontwijken. Van tevoren hou je je vinger voor de flitser van de iPhone. Door licht door de huid te schijnen meet de app je hartslag. Je moet de hartslag tijdens het spelen binnen bepaalde waardes houden om meer punten te verdienen. Naast het spelelement is Skip a Beat bedoeld om mensen bewuster te laten worden van hun hartslag.

TimesUpp Calendar & Traffic (AppStore Link) TimesUpp Calendar & Traffic
Ontwikkelaar: Innovactory International B.V.
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

TimesUpp toont welke files er staan in Nederland. De app berekent hoeveel vertraging dat met zich meebrengt en stuurt een pushbericht als je moet vertrekken om alsnog op tijd te komen bij je volgende afspraak. Met de laatste update kun je jouw aankomsttijd en route vanuit TimesUpp delen via WhatsApp. Handig, want dan weten de mensen die op je zitten te wachten waar je bent en waar je blijft.

Check ook de beste apps van januari!

Lees meer App Store nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.