Met deze 5 apps haal je het maximale uit je iPhone 6 camera

Wouter Nijsen
6 november 2014, 19:14
2 min leestijd
Met deze 5 apps haal je het maximale uit je iPhone 6 camera

De iPhone 6 en 6 Plus zijn voorzien van verbeterde camera’s en die wil je natuurlijk optimaal gebruiken. Hier hoef je geen volleerd fotograaf voor te zijn, want apps doen tegenwoordig het meeste werk voor je. Hierna volgen de 5 beste iPhone 6 camera-apps van dit moment.

Lees verder na de advertentie.

Fragment - Prismatic Photo Effects

Pixite Inc.

€ 5,99 via App Store

Fragment maakt gefragmenteerde creaties van jouw normale foto’s. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar in de basis is de app voor iedereen te begrijpen. Waar je bij andere camera-apps filters en andere effecten toevoegt, brengt Fragment spiegelingen en andere figuren aan. De app is – zoals je zou verwachten – lekker uitgebreid en biedt genoeg mogelijkheden om de camera’s van beide nieuwe iPhones ten volle te benutten. Ook is Fragment geüpdatet voor de grotere schermen van de iPhone 6 en 6 Plus, zodat ‘ie er lekker scherp uitziet.

Faded - Photo & Picture Editor

KITE GAMES STUDIO

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De meesten kennen Faded waarschijnlijk nog niet, maar niettemin is de camera-apps een aanrader. Met Faded laat je je foto’s in een mum van tijd er professioneel uitzien door de vele beschikbare effecten. In totaal kun je kiezen uit 46 verschillende filters, die allemaal iets anders met een foto doen. De app is gratis te downloaden, maar bevat wel in-app-aankopen. Deze kunnen in onze ogen de pret niet drukken, want Faded biedt ook standaard genoeg functionaliteiten.

MoviePro - Pro Video Camera

Deepak Sharma

€ 9,99 via App Store

Ook filmpjes komen een stuk beter tot hun recht op de nieuwe iPhones en daarom mag MoviePro niet in dit lijstje ontbreken. De app is relatief duur, maar daar krijg je wel een waslijst aan handige functies voor terug. Denk hierbij aan het feit dat je 8 megapixel-foto’s kan schieten terwijl je aan het filmen bent en ook gemakkelijk 3K-video’s (3072 bij 1728 pixels) opneemt. De vele opties schrikken op het eerste gezicht misschien wat af, maar wanneer je de app onder de knie hebt merk je dat er eigenlijk geen betere film-app is als MoviePro.

ProCam 8 - Pro Camera

Tinkerworks Apps

€ 9,99 via App Store

ProCam 2 is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de standaard Camera-app en dat komt vooral door het feit dat hij tjokvol met opties zit. Er zijn veel verschillende modi beschikbaar, waardoor de mogelijkheden om je foto’s te bewerken ongekend zijn. ProCam 2 is sinds kort geoptimaliseerd voor de grotere schermen van de nieuwe iPhones en heeft gelijktijdig een aantal exclusieve features gekregen. Op het moment van schrijven is ProCam overigens tijdelijk in prijs verlaagd, dus wees er snel bij.

NightCap Camera

Realtime Dreams Limited

€ 2,99 via App Store

Tot slot willen we ook NightCap Pro in dit lijstje vermelden. De app richt zich – zoals de naam al doet vermoeden – op het maken van foto’s in het donker. Dit doet hij door de hoeveelheid licht in een foto automatisch te bewerken, zodat je aanzienlijk minder ruis ziet en kleuren beter tot hun recht komen. NightCap Pro combineert verder een simpele interface met voldoende opties. Let erop dat de app niet werkt wanneer het compleet donker is; er moet wel enige vorm van licht aanwezig zijn.

Lees meer over apps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu