Snapchat geüpdatet: iPhone 6-ondersteuning en meer filters instellen
Wouter Nijsen

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is Snapchat geüpdatet voor de iPhone 6 en 6 Plus. Ook zijn foto’s nu uitgebreider te bewerken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Grotere schermen en meerdere filters

Het is altijd even afwachten hoe lang het duurt voordat populaire apps geüpdatet zijn voor nieuwe Apple-toestellen. In sommige gevallen duurt dit opmerkelijk lang; denk bijvoorbeeld aan WhatsApp dat pas onlangs werd geoptimaliseerd. De Snapchat update heeft ook enkele maanden op zich laten wachten, maar is eindelijk beschikbaar. Door de hogere schermresolutie van de iPhone 6 (1334 bij 750 pixels) en 6 Plus (1920 bij 1080 pixels) zag Snapchat er voorheen wat kartelig uit, maar dat is nu verleden tijd.

Daarnaast voegt de update enkele handige functies toe. Zo zien bijschriften, die je handmatig bij foto’s of video’s plaatst, er beter uit. Deze zijn van een apart kleurtje te voorzien, te vergroten of verkleinen en op het scherm te verplaatsen. Verder zijn filters, waarmee je foto’s en video’s van een simpel effectje voorziet, als het ware op elkaar te stapelen. Voorheen was het alleen mogelijk om één filter te gebruiken, maar nu geef je plaatjes en filmpje gemakkelijk meerdere filters, zodat ze er nog gekker uitzien.

Snapchat
Snapchat
Snapchat
Snapchat
Snapchat
Snapchat

Meer over Snapchat

Snapchat is een simpele chat-app die in Nederland behoorlijk populair is. De opzet is simpel: je maakt een vlugge foto of video, past deze licht aan en stuurt ‘m vervolgens naar je vrienden. Het kiekje is kort te bekijken, waarna het voor altijd verdwijnt. Foto’s en filmpjes worden door zowel ontvangers als Snapchat zelf niet automatisch opgeslagen, tenzij je er voor kiest om een screenshot te maken.

Snapchat is gratis in de App Store of via onderstaande link te downloaden. De app is 16,1MB groot en vereist iOS 6 of hoger.

Snapchat

Snap, Inc.

7 (125 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.