De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

6 topgames die het scherm van de iPhone 6 Plus optimaal benutten

Wouter Nijsen
28 januari 2015, 17:30
3 min leestijd
6 topgames die het scherm van de iPhone 6 Plus optimaal benutten

Het grote scherm van de iPhone 6 Plus biedt veel voordelen en het spelen van games is daar een goed voorbeeld van. Welke games benutten het display optimaal? Wij zetten er 6 op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Hitman GO

CDE Entertainment Ltd.

€ 5,99 via App Store

Vergeleken met eerdere games uit de serie is Hitman Go nog meer gericht op het uitstippelen van de perfecte strategie. Je speelt Hitman als een soort bordspel en daarbij komt het grote scherm van de iPhone 6 Plus goed van pas. Dankzij het grote 5,5 inch-scherm kun je nog beter het overzicht behouden en de spelwereld bestuderen. Bovendien ziet Hitman GO er ook nog eens schitterend uit dankzij de hogere resolutie en schermhelderheid van de nieuwe iPhone.


EA brengt jaarlijks een nieuwe game in de FIFA-reeks uit en ditmaal is dat FIFA 15 Ultimate Team. Het grootste nadeel van voetbalgames is echter de besturing, die nooit optimaal werkt. Dit komt door het feit dat je tijdens het spelen een groot gedeelte van het scherm bedekt met je vingers. Op de iPhone 6 Plus wordt dit probleem grotendeels verholpen en zitten je vingers – ondanks de touchbesturing – niet in de weg. Ook hoef je minder te turen om te zien waar je volgende splijtende pass heen kan.

Real Racing 3

Electronic Arts

Gratis via App Store

Real Racing 3 mag zich scharen tot de mooiste games op iOS en is kort na de release geüpdatet voor de iPhone 6 en 6 Plus. De game ziet er door de prachtige, realistische automodellen op elke iPhone erg goed uit, maar komt verreweg het best tot zijn recht op de iPhone 6 Plus. Het grotere scherm toont meer details, wat bijvoorbeeld blijkt uit de mooiere belichting en scherpere schaduwen. Real Racing 3 is overigens gratis te downloaden, dus je hebt geen reden om de game níet te proberen.


The LEGO Movie is weliswaar een jaar na de bioscoopfilm verschenen, maar toch is deze nieuwe game in de LEGO-serie de moeite waard. Grafisch ziet het spel er prachtig uit en de besturing met touchknoppen werkt op het grote scherm van de iPhone 6 Plus prima. Daarnaast zit de game vol met hilarische tussenfilmpjes die perfect tot zijn recht komen op het display. Wat ons betreft is deze platformer de 5 euro die je ervoor betaalt dubbel en dwars waard.

Monument Valley

ustwo games

€ 3,99 via App Store

Natuurlijk mag Monument Valley niet in dit lijstje ontbreken; eigenlijk verdient de game het om op elke iPhone gespeeld te worden. Deze originele puzzelaar moet het echter grotendeels van zijn aparte stijl hebben, die er vooral op de iPhone 6 Plus prachtig uitziet. Monument Valley is binnen een paar uur uit te spelen, maar de combinatie van vernuftig gamedesign, intrigerende puzzels en idyllische muziek zorgt ervoor dat die uren veel te kort duren. Gelukkig kun je sinds kort ook aan de slag met de Forgotten Shores-uitbreiding.


Vainglory werd tijdens de presentatie van de iPhone 6 (Plus) gebruikt om de grafische mogelijkheden van het toestel te tonen, maar we hebben nog lang op de game moeten wachten. Inmiddels is het spel in de App Store te vinden en hebben we kunnen ervaren hoe het zich weet te onderscheiden met prachtige beelden en een fijne besturing. Vainglory is bovendien erg uitgebreid en daardoor leuk om langer dan een paar minuten te spelen.

Welke iPhone 6 en iPhone 6 Plus games zijn volgens jou de moeite waard? Laat het ons weten in de comments!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu