In 4 stappen automatische downloads op iOS uitschakelen

Rutger Otto
6 mei 2015, 19:11
1 min leestijd
In 4 stappen automatische downloads op iOS uitschakelen

Op iOS is in te stellen dat apps die je op de iPhone downloadt, ook meteen geïnstalleerd worden op de iPad. Wil je dat liever niet, dan leggen we in dit artikel uit hoe je de functie uitschakelt.

Lees verder na de advertentie.

Apps op zowel iPad als iPhone

Voor sommige mensen met een iPad en iPhone is het handig als dezelfde apps op beide apparaten worden geïnstalleerd. Maar gebruik je jouw iPad niet meer zo vaak en merk je dat de tablet na een paar weken helemaal volstaat met apps die je op de iPhone hebt geprobeerd, dan is dat onhandig. Je moet ze namelijk één voor één verwijderen en dat is niet ideaal; zeker bij meerdere pagina’s voor apps ben je dan wel even bezig.

Apps die zowel voor iPhone als iPad beschikbaar zijn, herken je in de App Store aan het plusteken dat bij ‘Download’ staat. Sta je automatische downloads op iOS toe, dan worden ze daadwerkelijk op gekoppelde apparaten geïnstalleerd. Maar geen nood, je kunt het uitzetten.

Automatische downloads op iOS uitzetten

Om automatische downloads op iOS uit te schakelen volg je de onderstaande stappen.

  1. Ga naar Instellingen;
  2. Tik op iTunes en App Store;
  3. Scroll naar Automatische Downloads;
  4. Vink Apps uit.
automatische downloads op ios

Voilà, nu worden apps van het ene apparaat niet meer vanzelf op het andere toestel gezet. Je kunt dit stappenplan ook gebruiken voor andere zaken. Zo is het mogelijk ook muziek, boeken of app-updates niet meer automatisch te laten downloaden.

Lees meer over apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen