Zo kijk je aanstaande maandag naar de WWDC 2016-keynote

8 juni 2016, 18:30
2 min leestijd
Zo kijk je aanstaande maandag naar de WWDC 2016-keynote

Op maandag 13 juni opent Apple WWDC 2016 met een presentatie. Deze kun je vanuit je luie stoel volgen dankzij een handige livestream. In dit artikel leggen we uit hoe WWDC 2016 kijken werkt op een iPhone, iPad, Mac, Apple TV, Android-toestel en Windows-pc.

Apple heeft weer heel wat voor ons in petto tijdens WWDC 2016, zoals iOS 10, OS X 10.12, watchOS 3 en tvOS 10. Als je benieuwd bent naar deze nieuwe functies, kun je maandagavond om 19:00 Nederlandse tijd inschakelen.

Lees verder na de advertentie.

WWDC 2016 kijken op iPhone, iPad en iPod

Apple maakt het heel gemakkelijk om naar de livestream te kijken als je een apparaat hebt dat op iOS 7 of hoger draait. Het enige wat je hoeft te doen is naar de website van Apple gaan rond 19:00 uur. Daar vind je een videospeler die de livestream toont.

wwdc 2016 kijken

WWDC 2016 kijken op de Apple TV

Op de vierde generatie Apple TV kun je de Apple Special Event-app downloaden uit de App Store van tvOS. Start deze app maandagavond op en je kunt direct inschakelen op de livestream. Als je de app nu alvast installeert, kun je alvast in de stemming komen door oudere uitzendingen terug te kijken. Op de tweede en derde generatie Apple TV kun je op 13 juni inschakelen op een speciaal kanaal dat rond die tijd verschijnt.

WWDC 2016 kijken op Windows en Mac

Ook op de Mac en Windows kun je de livestream volgen via de website van Apple. Houd er wel rekening mee dat je minimaal OS X 10.8.5 nodig hebt met Safari-versie 6.0.5. Op Windows 10 kun je net zo makkelijk via de Edge-browser inschakelen. Oudere versies van Windows hebben een speciale link nodig die ze in de VLC Media Player moeten plakken. Deze url komt doorgaans dezelfde avond van het event pas beschikbaar, maar om je voor te bereiden kun je wel alvast VLC op je Windows-pc installeren.

Er is ook een onofficiële WWDC-app voor de Mac verschenen, waarmee je alle presentaties vanaf je MacBook of iMac kunt volgen. Houd er wel rekening mee dat het hier dus niet om een app van Apple gaat, en de kwaliteit van de video’s dus niet gegarandeerd goed is.

vlc voor ios

WWDC 2016 kijken op Android

Android-gebruikers zullen ook een beroep moeten doen op VLC om de livestream te kunnen volgen. Download de VLC-app en gebruik de url die op de avond van de WWDC-keynote bekend wordt. Deze link plak je in de browser onder de ‘stream’ functie om mee te kijken.

Op iPhoned doen we uiteraard live verslag van het evenement, zodat je als eerste op de hoogte bent van alle aankondigingen. Op de website voorzien we je van nieuwsartikelen en achtergronden, terwijl je via Twitter live de onthullingen kunt volgen. Ben je benieuwd naar de aankondigingen die Apple voor ons in petto heeft? Neem dan een kijkje naar ons uitgebreide artikel met WWDC 2016-voorspellingen.

Lees het laatste nieuws over WWDC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu