Bizar: moordenaar vraagt Siri waar hij lichaam kan dumpen
Gijs Ettes

De Amerikaan Pedro Bravo, die ervan verdacht wordt zijn huisgenoot om te hebben gebracht, zou na de moord Apple’s digitale assistent Siri hebben gevraagd waar hij het lichaam het best kon dumpen.

Siri gesprek: ‘ik moet een lichaam dumpen’

Siri gesprekBravo staat deze week terecht voor de moord op zijn huisgenoot, die in 2012 plaatsvond. Blijkbaar was hij zo radeloos dat hij Siri startte met de vraag “Ik moet mijn huisgenoot verstoppen”. De digitale assistent antwoordde vervolgens met de wedervraag “Wat voor plek zoek je? Een moeras, waterreservoir, staalfabriek of vuilnisbelt?”

Het Siri gesprek vond volgens een rechercheur, die bij het onderzoek naar de moord betrokken is, plaats op 20 september 2012. Bravo zou die dag maar liefst negen keer en in totaal 48 minuten de zaklamp van zijn iPhone hebben gebruikt. Ook bevond hij zich waarschijnlijk dichtbij de plek waar de moord heeft plaatsgevonden.

De vraag en het antwoord van Siri maken deel uit van grap die Apple heeft ingebouwd, maar die inmiddels niet meer beschikbaar is. Voorheen gaf op de vraag “Waar kan ik een lichaam verbergen” altijd een x-aantal opties, maar nu blijft antwoord standaard “Ik wist het antwoord op deze vraag” en vervolgens “Alweer?”.

Lees meer over Siri

(Via)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.