Dit is de eerste slimme bril van Facebook en Ray-Ban

Michel van 't Klaphek
10 september 2021, 9:02
2 min leestijd
Dit is de eerste slimme bril van Facebook en Ray-Ban

Facebook heeft zijn eerste slimme bril gepresenteerd. Met de Ray-Ban Stories kun je onder meer bellen, foto’s maken en naar muziek luisteren.

Lees verder na de advertentie.

Ray-Ban Stories is Facebook’s eerste smart glasses

Ray-Ban en Facebook hebben de handen ineengeslagen. Het resultaat is de Ray-Ban Stories, de eerste slimme bril van Facebook. De kijkers starten bij 359 euro en zijn via de website van Ray-Ban te bestellen.

De bril heeft meerdere functies. Je kunt er onder meer mee fotograferen en video’s maken. Ook muziek luisteren behoort tot de mogelijkheden, evenals bellen.

Gebruikers besturen de Ray-Ban Stories dankzij de ingebouwde Facebook Assistent met hun stem. Deze tegenhanger van Siri, Apples slimme assistent, kan bijvoorbeeld op commando foto’s maken. Wanneer je liever niet in het openbaar tegen je slimme bril praat, kun je ‘m ook bedienen via het aanraakgevoelige montuur.

Veel hardware

De Stories ziet eruit als een ‘normale’ bril. Hij heeft twee camera’s (5 megapixel), wordt aangestuurd door een Snapdragon-processor van Qualcomm, ingebouwde speakers en drie microfoons om te bellen. Op het moment dat de camera’s aanstaan, begint er een fel led-lampje te branden om eventuele omstanders op de hoogte te brengen.

Je laadt de Stories op via het bijgeleverde oplaaddoosje. Volgens Facebook heeft deze genoeg capaciteit om de slimme bril drie keer volledig van stroom te voorzien.

Facebook is Apple te snel af

Volgens geruchten is ook Apple bezig met een slimme bril. Sterker nog, het bedrijf zou hier zelfs een compleet nieuwe productlijn in zien. De eerste Apple-headset zou rond 2023 uitkomen en vooral inzetten op augmented- en virtual-reality (AR en VR).

Dankzij deze technieken kun je bijvoorbeeld games spelen en binnenkomende telefoontjes beantwoorden. Het bedrijf zou ook werken aan de Apple Glass, die er uitziet als een doorsnee bril. Deze zou op termijn de iPhone kunnen vervangen en pas over een paar jaar op de markt komen.

Lees ook: Apple Glass: 6 verwachtingen voor Apples eerste slimme bril

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Glass
Apple Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu