‘Adobe werkt aan volledige iPad-versie van Photoshop’

Florence Peeters
13 juli 2018, 16:53
1 min leestijd
‘Adobe werkt aan volledige iPad-versie van Photoshop’

Door het ontbreken van Photoshop lieten veel vormgevers de iPad links liggen voor een MacBook. Nu Adobe werkt aan een volledige Photoshop-app voor de tablet van Apple, kan dit zomaar gaan veranderen. Adobe wil Photoshop voor iPad ‘zo snel mogelijk uitbrengen’.

Lees verder na de advertentie.

Photoshop voor iPad beschikbaar in 2019

Dat vertellen insiders aan Bloomberg. Hoogstwaarschijnlijk komt er een demo-versie uit in oktober dit jaar, en is het fotobewerkingsprogramma uit de Creative Cloud-lijn in 2019 beschikbaar voor iedereen. Er wordt door de bronnen ook gesproken over een iOS-versie van Illustrator, maar deze zou nog ‘een lange weg te gaan hebben tot een daadwerkelijke release’.

photoshop voor iPad

Met de Photoshop-release voor de iPad wil Adobe meer Creative Cloud-abonnementen binnenhalen en de service voor meer devices beschikbaar maken. Er wordt verwacht dat Adobe het nieuws officieel onthult op de jaarlijkse MAX Creative Conference van het bedrijf, in Los Angeles.

iPad Pro kan weer concurreren

Lange tijd heeft Apple de iPad Pro in de markt gezet als een concurrent voor desktops, door de sterke A10-chip die erin zit. Het is zowel voor Apple als iPad-gebruikers een welkome stap vooruit. Momenteel is Photoshop in zijn volledigheid alleen beschikbaar voor Windows-tablets, zoals voor de Microsoft Surface.

Adobe heeft verschillende Photoshop-apps uitgebracht voor iOS. Dit zijn alleen allemaal apps die een bepaald onderdeel van Photoshop hebben. Photoshop voor iPad wordt waarschijnlijk onderdeel van een abonnement op Adobe Creative Cloud. Het goedkoopste abonnement bestaat uit Lightroom en Photoshop en kost 12,09 euro per maand.

Lees ook: Photoshoppen op je iPhone: de 6 beste (gratis) apps

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad (2018)
Apple iPad (2018)

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu