Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Redesign op komst voor macOS 15: dit gaat er veranderen

Piet-Jan Lentjes
24 mei 2024, 10:33
2 min leestijd
Redesign op komst voor macOS 15: dit gaat er veranderen

Niet alleen iOS krijgt volgens geruchten een nieuwe look, ook macOS 15 krijgt een redesign. Dit worden de veranderingen.

Lees verder na de advertentie.

Redesign op komst voor macOS 15: dit gaat er veranderen

De volgende WWDC (Worldwide Developers Conference) van Apple staat gepland op 10 juni 2024. Dan krijgen we als het goed is ook de eerste look van iOS 18 en de nieuwste versie van macOS 15. Net zoals bij iOS 18 het geval is, wordt er verwacht dat macOS 15 een redesign gaat krijgen. Maar wat gaat er dan veranderen?

iPhone nieuws

Volgens een bericht op AppleInsider krijgt de Systeeminstellingen-app een van de grootste veranderingen. In MacOS Venture had de app al een nieuwe look gekregen dat leek op de Instellingen-app op de iPhone en iPad. Dat resulteerde in veel klachten van verschillende Mac-gebruikers. Apple gaat nu de instellingen-app dus weer veranderen. Maar waarschijnlijk zal dat vooral zijn om het uiterlijk gelijk te trekken met het aankomende besturingssysteem op de iPhone: iOS 18.

Met het redesign van macOS 15 gaat Apple dus weer sleutelen aan de verschillende opties. Bij de instellingen komt er volgens geruchten een systeem dat de opties gaat sorteren op ‘prioriteit’. Zaken als notificaties en geluidsopties komen daarmee lager in de lijst te staan. De algemene instellingen schuiven wat naar boven, en komen dan ergens onder de netwerkinstellingen te staan.

siri macos 15

Apple is ook van plan om Siri een nieuwe look te geven. Het icoontje in de menubalk wordt dan monochroom en het huidige, kleurrijke bolletje gaat weg. Verder krijgt de rekenmachine in macOS 15 een redesign zodat hij meer op zijn iOS-broertje lijkt en Safari krijgt er ook een paar nieuwe aanpassingen bij. Daarnaast krijgt AirDrop een modernere look en iCloud heeft straks nieuwe menu-opties.

Wil je altijd op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bronnen afbeeldingen: Apple, AppleInsider
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu