Dit betekent het faillissement van Jawbone voor gebruikers

Lars Paijmans
7 juli 2017, 10:35
1 min leestijd
Dit betekent het faillissement van Jawbone voor gebruikers

De Fitbit en Apple Watch hebben sinds vanochtend een concurrent minder, omdat sport- en elektronicabedrijf Jawbone failliet is verklaard. Maar wat betekent dit voor zijn klanten?

Jawbone failliet, nieuwe startup begint

Al sinds vorig jaar rommelde het bij Jawbone. Er werden geen fitnesswearables meer gemaakt en het bedrijf zou zijn speakertechniek willen verkopen aan een ander bedrijf. Destijds werd stellig ontkend dat er een faillissement aan zat te komen. Het bedrijf zou in plaats daarvan medische producten direct aan organisaties willen verkopen.

The Information bevestigt dat ook dit plan niet uitgepakte zoals Jawbone had gehoopt. Het bedrijf is officieel failliet, en investeerders zijn inmiddels op de hoogte gebracht.

Jawbone failliet

Ondertussen is de mede-oprichter en ceo van Jawbone, Hosain Rahman, vertrokken naar een nieuw bedrijf met de naam ‘Jawbone Health Hub’. Hij neemt meerdere personeelsleden met zich mee naar deze nieuwe startup die gezondheidsgerelateerde hard- en software gaat maken.

Goed nieuws voor bestaande gebruikers

De komst van deze Jawbone Health Club is mogelijk goed nieuws voor mensen die nog een Jawbone gebruiken. De nieuwe startup zou van plan zijn om service te verlenen aan deze gebruikers, zodat ze hun wearables gewoon kunnen blijven gebruiken.

Dat is hard nodig, want de afgelopen maanden zou de serviceafdeling alle berichten genegeerd hebben. Sinds januari krijgen klanten geen ondersteuning of reparaties meer voor hun producten. Daar lijkt met de stop van Jawbone en start van Jawbone Health eindelijk verandering in te komen.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's