Ruim baan voor de Apple Watch: geen fitnessbanden meer in de Store

Rutger Otto
12 maart 2015, 8:58
2 min leestijd
Ruim baan voor de Apple Watch: geen fitnessbanden meer in de Store

Apple is gesteld op je gezondheid, maar je moet wel een Apple Watch gebruiken. De Jawbone Up en Nike+ FuelBand zijn niet meer in Apple Stores verkrijgbaar.

Lees verder na de advertentie.

Apple Store fitnesstrackers

Dat ontdekte Recode na checks bij grote Apple Stores in San Francisco, Palo Alto, Los Angeles en New York. Apple is gestopt met het verkopen van wearables die mogelijk kunnen concurreren met de Apple Watch. Een blik in de Nederlandse online Apple Store zegt ons dat de veranderingen ook hier worden doorgevoerd: de Nike+ FuelBand en Jawbone Up worden niet gevonden. Wel is de Jawbone Up Move nog verkrijgbaar, maar voor hoe lang is niet duidelijk.

Niet alle concurrentie is overigens verdwenen. De hartslagmeter Mio blijkt bijvoorbeeld nog steeds online te koop, al is die in fysieke winkels volgens Recode ook niet meer te krijgen.

apple store fitnesstracker

Apple is al sinds vorig jaar bezig om het aantal fitnessbandjes langzaam maar zeker te verminderen in eigen winkels, in aanloop naar de introductie van de Apple Watch. Apples smartwatch gaat onder meer bijhouden wat je hartslag is en hoeveel je op een dag beweegt. Als je te lang zit, krijg je een melding dat je moet gaan staan.

Concurrentie maakt plaats

De populaire producten van Fitbit werden vorig jaar al uit de Stores gehaald. Reden daarvoor was waarschijnlijk dat de ontwikkelaars van Fitbit weigerden om HealthKit-ondersteuning in hun wearables door te voeren, waarmee gezondheidsdata in Apples app Gezondheid worden gebundeld.

Nike heeft dat overigens altijd wel toegestaan in zijn software, maar moet nu toch het onderspit delven. Het bedrijf is één van de eerste partners die gezondheids- en fitness-apps levert op de Apple Watch. Als je nu op Nike zoekt in de Apple Store, levert dat alleen een armband op voor je iPhone 5(S). Nike heeft overigens al gezegd dat het wil stoppen met het maken van fitnessbanden.

Het stoppen met verkopen van producten van concurrent is een slimme en logische zet van Apple. Zo ligt de focus straks nog meer op de Apple Watch.

Lees meer over de Apple Watch

Via: Recode
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen