Apple geeft berichten-app iMessage grote update

Wouter Nijsen
13 juni 2016, 20:44
2 min leestijd
Apple geeft berichten-app iMessage grote update

Apple heeft een grote iMessage update aangekondigd. Het wordt onder meer mogelijk om andere apps binnen de berichten-app te gebruiken. Lees er hier alles over.

Lees verder na de advertentie.

Dit brengt de grote iMessage update

Tijdens WWDC 2016 heeft Apple een flinke update voor iMessage aangekondigd. Als eerste worden er de zogeheten rich links aan de apps toegevoegd, waardoor gedeelde linkjes meer informatie tonen en er fraaier uit zien. Daarnaast kunnen emoji er groter uitzien, zodat je gesprekken extra opgevrolijkt worden. Je hoeft overigens niet meer elke keer naar de juiste emoji te zoeken, want iMessage gaat raden welke emoji je wil gebruiken en dus voorstellen doen. Woorden in een tekst die veranderd kunnen worden naar een emoji zullen ook aangegeven worden.

iOS 10 iMessage

Ook kun je ‘bubble effects’ sturen, zodat berichten er op allerlei verschillende manieren kunnen uitzien in hun bubbel. Denk hierbij aan onder andere geinige effecten of geschreven tekst die je met je vinger schrijft. Als je privéberichtjes naar iemand stuurt zal er vanaf nu niemand meer mee kunnen kijken als de telefoon van diegene naar wie je een berichtje stuurt in het openbaar ligt. De privéberichtjes zullen alleen gelezen kunnen worden als de ontvanger ze open swipet.

De grootste toevoeging van iMessage is echter dat ontwikkelaars toegang krijgen tot de app met iMessage Apps. In de berichten-app kunnen gebruikers een app drawer openen met apps die nieuwe mogelijkheden toevoegen, zoals stickers, apps om gezamelijk te betalen en andere dingen. Dit geef weer een hele serie nieuwe opties aan de app, zodat Apple beter kan concurreren met onder andere WhatsApp en Telegram. Opvallend is dat er geen versie van iMessage voor Android is aangekondigd, zodat de geruchten gingen. iMessage blijft gewoon exclusief voor Apple-toestellen. Google komt deze zomer met een eigen berichten-app genaamd Allo.

Lees het laatste nieuws over WWDC 2016

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu