De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Film1 morgen als losse streamingdienst beschikbaar met nieuwe app

Wouter Nijsen
20 juni 2018, 16:33
2 min leestijd
Film1 morgen als losse streamingdienst beschikbaar met nieuwe app

Film1 komt morgen met een nieuw abonnement waarmee de dienst gaat concurrenten met Netflix, Videoland en Ziggo Go. Bovendien is straks een volledig nieuwe iOS-app beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Update 21 juni 15:00: De compleet vernieuwde Film1-app is zojuist beschikbaar gesteld. Je kunt de app gratis downloaden in de App Store via de link onderaan dit artikel.

Film1 als losse streamingdienst

Vanaf morgen (donderdag 21 juni) is Film1 door een nieuw abonnement als losse streamingdienst te gebruiken. De dienst gaat zich focussen op nieuwe films als Blade Runner 2049, Spider-Man: Homecoming en Baby Driver, die on-demand te bekijken zullen zijn. Bij de lancering zijn zo’n 300 films beschikbaar en wekelijks wordt het aanbod uitgebreid. De nieuwe dienst is één week gratis te gebruiken.

film1

Het abonnement kost 7,99 euro per maand en is daarmee iets goedkoper dan bijvoorbeeld Netflix. Gebruikers kunnen ook kiezen voor een jaarabonnement van 79,99 euro, waarbij op jaarbasis zo’n 15 euro wordt bespaard. Naast de losse films krijgen gebruikers ook toegang tot de Film1-zenders om nieuwe films op een lineaire manier te bekijken.

Nieuwe app

Met het nieuwe abonnement wordt bovendien een nieuwe iOS-app gelanceerd. Via de applicatie kun je straks het hele aanbod op je iOS-apparaat kijken, of films streamen naar een Chromecast of via AirPlay. Hierdoor zijn films ook op het grote scherm van je televisie te checken. Bestaande Film1-abonnees krijgen de nieuwe opties ook en kunnen ook gebruikmaken van de verbeterde app.

Door deals met verschillende Hollywood-studio’s zijn op Film1 als eerste de nieuwste films te bekijken. Daarmee heeft de dienst een streepje voor op concurrenten Netflix en Videoland, waar voornamelijk oudere films op staan. Het is onduidelijk of films via de app ook voor offline gebruik op te slaan zijn. Met Netflix, Videoland en (sinds kort) Ziggo Go is dat wel mogeijk, al geldt dit niet voor het volledige aanbod.

Lees ook: Zo download je films en series met de Ziggo Go-app

Film1

SPI International B.V.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu