Delta emulator komt naar de iPad – maar hoe zit het in Europa?

29 april 2024, 13:37
2 min leestijd
Delta emulator komt naar de iPad – maar hoe zit het in Europa?

De Delta emulator komt naar de iPad en krijgt ondersteuning voor nóg meer consoles. Maar hoe zit het in Europa?

Lees verder na de advertentie.

Delta emulator komt naar de iPad – maar hoe zit het in Europa?

Met de app Delta kun je gratis oude Nintendo-games spelen op je iPhone (ook al is het wettelijk gezien grijs gebied). Daarvoor moet je wel een speciale App Store installeren, genaamd AltStore PAL.

De maker heeft onlangs ook een versie van de Delta-emulator voor de iPad aangekondigd. Mensen die de ontwikkelaar op Patreon ondersteunen, kunnen de iPad-versie van Delta al downloaden in de AltStore, maar dat is dus niet de AltStore PAL die we hier in Nederland kunnen bekijken.

Daarnaast is het niet mogelijk om de AltStore PAL te openen met je iPad, aangezien Apple geen externe app stores toelaat op de tablet (in tegenstelling tot de iPhone). Het is nog niet bekend of de maker van de emulator Delta straks gaat besluiten om de app hier in Nederland in de reguliere App Store te zetten.

Toch is er goed nieuws, want de EU heeft onlangs besloten dat ook iPadOS zich aan de Digital Markets Act moet houden. Dat betekent dat net als bij de iPhone, ook de iPad alternatieve app stores moet gaan toestaan. Apple heeft zes maanden de tijd gekregen om met een oplossing te komen.

AltStore PAL installeren op jouw iPhone

Hoe lang je nog op emulator voor de iPad moet wachten is dus nog even afwachten. In tegenstelling tot de iPad-versie, kun je de Delta emulator voor de iPhone nu al installeren. Hoe je dat precies doet lees in het onderstaand artikel.

Lees meer: AltStore PAL installeren op jouw iPhone

installatie toestaan

Nieuwe update Delta voegt meer consoles toe

De nieuwe update van Delta voegt ook de Sega Genesis (de MegaDrive hier in Europa) toe aan de lijst van consoles. De maker is van plan om in de toekomst zelfs multiplayer te gaan ondersteunen tussen verschillende apparaten. Delta is gratis, maar voor het gebruik van AltStore PAL betaal je 1,82 euro per jaar (1,50 euro + belasting).

Wil je altijd op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu