Apple haalt belangrijke BBC DJ Zane Lowe aan boord

Rutger Otto
15 februari 2015, 12:21
1 min leestijd
Apple haalt belangrijke BBC DJ Zane Lowe aan boord

De BBC heeft bekendgemaakt dat Zane Lowe, die 12 jaar als dj bij BBC Radio 1 werkte, in maart stopt. Hij verhuist dan naar Californië om aan de slag te gaan bij Apple.

Lees verder na de advertentie.

Zane Lowe

Het is een groot gemis voor de BBC. Zane Lowe was één van de belangrijkste diskjockeys die Radio 1 had, waar hij werd geprezen voor zijn neusje om goede, nieuwe artiesten en bands te ontdekken. Arctic Monkeys, Adele, Ed Sheeran – allemaal werden ze voor het eerst aan de wereld gepresenteerd dankzij Lowe. Sinds 2002 werkt de 41-jarige radiopresentator bij de BBC, waar hij momenteel elke avond tussen 19 en 21 uur (Britse tijd) is te horen. Voor zijn programma won hij belangrijke radioprijzen.

Dit alles geeft aan dat Apple een grootheid aan boord haalt. Wat het bedrijf precies met Lowe van plan is, blijft nog even onduidelijk. Ook de BBC of Zane Lowe zelf hebben geen reactie gegeven.

beats music kosten

Mogelijkheden voor Beats Music

Wel zou Apple hogere ambities hebben met de muziekafdeling. Het bedrijf van Tim Cook zou niet langer alleen muziekdistributie willen doen, maar hoopt zich dieper te mengen in de muziekbusiness. Zane Lowe krijgt waarschijnlijk de kans zich nog meer te ontwikkelen, misschien als producer (Lowe werd eerder genomineerd voor een Grammy voor zijn productie van Sam Smiths album). Maar als ontdekker van nieuwe muziek ligt er misschien een nieuwe rol als curator bij de muziekdienst Beats Music.

Toen Tim Cook Beats overnam voor 3 miljard dollar zei hij: “We hebben nu een muziekdienst met abonnementsmodel waarvan we eindelijk denken dat ze het snappen. Zij hadden al vanaf het begin in de gaten hoe belangrijk menselijke curatie voor muziek is.”

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu