Apple Vision Pro met visionOS 2 komt naar Europa – dit is wanneer

12 juni 2024, 9:00
3 min leestijd
Apple Vision Pro met visionOS 2 komt naar Europa – dit is wanneer

Tegelijk met de presentatie van visionOS 2 heeft Apple aangekondigd dat de Apple Vision Pro eindelijk naar Europa komt! Zoveel moet je straks betalen voor de bril.

Lees verder na de advertentie.

Apple Vision Pro met visionOS 2 komt naar Europa

De Apple Vision Pro werd een jaar geleden al aangekondigd tijdens de WWDC 2023. Inmiddels is het apparaat al een tijdje te koop in Amerika. Op maandag 10 juni kondigde Apple tijdens de WWDC 2024 aan dat de Vision Pro eindelijk ook naar Europa komt, inclusief visionOS 2. Alleen jammer genoeg nog niet naar Nederland.

Maar de Apple Vision Pro komt wel naar Duitsland! De pre-orders voor China, Hongkong, Japan en Singapore beginnen op donderdag 13 juni en vanaf vrijdag 28 juni is de Vision Pro daar verkrijgbaar. Voor Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk beginnen de pre-orders van de Apple Vision Pro op vrijdag 28 juni. Vanaf vrijdag 12 juli is de Vision Pro in die landen verkrijgbaar.

apple vision pro

Een pre-order vanuit Nederland plaatsen in Duitsland, zal bij Apple waarschijnlijk niet gaan. Mogelijk wel bij de bekende elektronicaketen Saturn. Daar kun je dus sowieso vanaf 12 juli naartoe voor een Apple Vision Pro! Daarvoor moet je wel diep in de buidel tasten, want de Vision Pro heeft in Europa een startprijs van 3999 euro. Wil je AppleCare afsluiten bij de headset? Dan moet je daar nog 549 euro bij optellen.

Apple presenteert visionOS 2

Apple heeft met visionOS 2 een update gepresenteerd voor de Vision Pro die een aantal vernieuwingen meebrengt. Zo is er nu een innovatieve manier om ruimtelijke foto’s te maken van bestaand beeldmateriaal. Ook de intuïtieve handgebaren waarmee je direct belangrijke informatie oproept, en de features voor Mac Virtual Display, Travel Mode en Guest User zijn nieuw.

visionOS 2

visionOS 2 geeft toegang tot meer dan 2000 ruimtelijke apps die speciaal zijn ontwikkeld voor de Apple Vision Pro en ruim 1,5 miljoen iOS- en iPadOS-apps die ook op de Apple Vision Pro draaien. Dankzij nieuwe tools kunnen developers nu bovendien nog meer met spatial computing doen. Het aanbod bij de headset wordt zo steeds groter.

De previewversie van visionOS 2 is beschikbaar voor developers via het Apple Developer Program. Op de previewpagina van visionOS 2 vind je meer informatie. Hieronder lees je meer over de vernieuwingen van visionOS 2.

visionOS 2

Ruimtelijke foto’s en video’s

In visionOS 2 kun je direct vanuit de Foto’s-app ruimtelijke foto’s maken. Het nieuwe besturingssysteem maakt gebruik van machinelearning om een tweedimensionale afbeelding om te toveren tot een ruimtelijke foto die op de Vision Pro echt tot leven komt.

Ruimtelijke video’s voor de Apple Vision Pro maak je nu op de iPhone 15 Pro (Max). Later dit jaar komt Canon met een gloednieuwe ruimtelijke lens voor de populaire digitale camera EOS R7, waarmee je zelfs bij weinig licht ruimtelijke video’s maakt. Het bewerken van ruimtelijke video’s kan in Final Cut Pro, uploaden en delen kan met de Vimeo-app voor Vision Pro.

gebaren

Nieuwe handgebaren en Mac Virtual Display

Met visionOS 2 wordt de Apple Vision Pro sneller en gebruiksvriendelijker. Er zijn nieuwe handgebaren waarmee je functies uitvoert of veelgebruikte features oproept, zoals Home View en het Bedieningspaneel. Ook kun je zo direct belangrijke informatie weergeven, zoals het batterijniveau.

Later dit jaar krijgt Mac Virtual Display een hogere resolutie en een groter formaat, en heb je virtueel de beschikking over maar liefst twee 4K-monitors naast elkaar. Bovendien kun je in visionOS 2 met een muis werken en je fysieke Magic Keyboard op Vision Pro weergeven.

mac virtual display

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bronnen afbeeldingen: apple, apple, apple, apple, apple, apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Vision Pro
Apple Vision Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu