Hogeschool van Arnhem en Nijmegen gaat Apples programmeercursus aanbieden
Lars Paymans

Apples lesprogramma voor zijn programmeertaal Swift komt naar Nederland. De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen gaat het lesprogramma aanbieden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple programmeercursus komt naar Nederland

Aanvankelijk was dit lespakket alleen in de Verenigde Staten beschikbaar, maar daar komt binnenkort verandering in. Apple brengt de colleges naar meer dan 20 landen, waaronder Nederland. Het programma neemt een volledig lesjaar in beslag en heeft als doel om leerlingen wegwijs te maken in het programmeren van apps voor de App Store.

Apple programmeercursus

Alle lessen zijn ontworpen en opgesteld door Apple-personeel, en is bedoeld voor alle studenten ongeacht hun ervaring met programmeren. In een korte verklaring zegt ceo Tim Cook trots te zijn op deze volgende stap: “Ons ‘Everyone Can Code’ initiatief had het ambitieuze doel om zoveel mogelijk mensen te leren programmeren. Vandaag zetten we een grote volgende stap om onze visie verder over de wereld te verspreiden.”

Leren programmeren in Swift

Met de lessen richt je jezelf volledig op Swift, de programmeertaal die Apple zelf ontworpen heeft. Deze kun je gebruiken om apps van begin tot eind te ontwikkelen, en is op een toegankelijke manier ingestoken. Dat zagen we al met Swift Playgrounds, een app die op speelse wijze aan kinderen laat zien hoe programmeren werkt.

Het Everyone Can Code-pakket bestaat voor een deel uit gidsen voor leraren, die op basis daarvan hun lessen kunnen voorbereiden. Studenten leren eerst de basis op de iPad, waarna ze de geavanceerde stappen op de Mac kunnen voltooien.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.