Dit doen Apple en andere techbedrijven voor Pride 2019

Erwin Vogelaar
17 juni 2019, 19:12
3 min leestijd
Dit doen Apple en andere techbedrijven voor Pride 2019

Juni is Pride-maand, met extra aandacht voor de lhbtq+-gemeenschap. Dit doen Apple en andere techbedrijven voor Pride 2019.

Lees verder na de advertentie.

Hoe techbedrijven zoals Apple Pride 2019 vieren

Vijftig jaar geleden vonden in New York de Stonewall-rellen plaats. De lhbtq+-gemeenschap was het zat dat de politie zonder pardon lokale gay bars zoals de Stonewall Inn binnenstormde, en besloot terug te vechten. Daarom is het nu elke juni Pride-maand. Een maand vol parades over de hele wereld om te vieren dat we kunnen zijn wie we willen zijn, maar ook om te strijden voor de lange weg die er nog te gaan is.

Bedrijven spelen steeds meer op deze maand in. Deels om de lhbtq+-gemeenschap te ondersteunen en natuurlijk ook om geld te verdienen.

Apple

Apple voegde bij watchOS 5.2.1 enkele nieuwe wijzerplaten toe met regenboogkleuren. Deze wijzerplaten kunnen worden gecombineerd met een nieuw Pride-bandje voor de Apple Watch.

Dit jaar kondigde Apple zijn Pride-bandje aan tijden WWDC 2019. Deze keer is er gekozen voor een geweven sportbandje dat je hier kunt bestellen voor 59 euro. Een deel van de opbrengst gaat naar verschillende organisaties die zich inzetten voor de lhbtq+-gemeenschap. Hoe groot dit deel is, is niet bekend.

apple pride 2019

Google

Ook Google pakt jaarlijks uit met Pride. Het bedrijf heeft meegewerkt aan Stonewall Forever, een levend monument vol belangrijke momenten van vijftig jaar Pride. Ook heeft Google Pride Forever opgezet, een campagne rond het verleden, heden en de toekomst van de lhbtq+-gemeenschap.

Zoals elk jaar worden routes van Pride-parades duidelijk aangegeven in Google Maps via een regenbooglint. Ook had het bedrijf op zijn zoekmachine een Google Doodle om vijftig jaar Pride te vieren.

apple pride 2018

YouTube

YouTube heeft een documentaire gemaakt. In State of Pride reist Raymond Braun door de Verenigde Staten om mensen te interviewen. YouTube krijgt echter veel kritiek vanuit de lhbtq+-gemeenschap. Naast deze documentaire en een regenbooglogo op sociale media, vindt men (waaronder Google-medewerkers) dat die steun niet terug is te vinden in de regels en handhaving op het videoplatform.

Instagram

Instagram richt zich dit jaar op #UntoldPride, waarbij mensen worden uitgenodigd om te vertellen wat het voor hen betekent om lhbtq+ te zijn. Ook worden er fysieke installaties geplaatst met minder bekende verhalen over de pioniers van deze beweging.

Net als vorig jaar worden populaire hashtags rond Pride automatisch in regenboogkleuren weergegeven. Nieuw is dat de ring van je verhaal ook verandert in een regenboog als je deze hashtags gebruikt.

apple pride 2019

Tevens zijn er bij het maken van een profiel nu meer mogelijkheden om je genderidentiteit in te vullen. Naast man, vrouw en niet gespecificeerd, krijg je de mogelijkheid om zelf iets in te vullen.

Strava

Houd jij je hardloopsessie met de app Strava, dan kun je extra kleur aan je route geven. Plaats je namelijk een regenboogje aan het eind van de naam, dan krijgt de route de kleuren van de regenboogvlag.

apple pride 2019

Strava: hardlopen en fietsen

Strava, Inc.

Gratis via App Store

Meer wijzerplaten in watchOS 6

Naast het Pride Edition-bandje heeft Apple ook watchOS 6 onthuld tijdens WWDC. Met die update vind je onder andere nieuwe wijzerplaten. Lees ook welke watchOS 6-vernieuwingen er nog meer worden toegevoegd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen