De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Apple Music introduceert muziekvideo’s met nieuwste update

Lars Paijmans
29 maart 2018, 17:01
2 min leestijd
Apple Music introduceert muziekvideo’s met nieuwste update

Apple Music heeft stilletjes een update gekregen. De muziekdienst van Apple zet voortaan de nieuwste muziekvideo’s in de schijnwerpers.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music-muziekvideo’s nu beschikbaar

Er waren al langer aanwijzingen dat Apple muziekvideo’s naar zijn muziekdienst zou brengen, en vlak voor de release van iOS 11.3 zijn deze nu aan de standaard Muziek-app toegevoegd op je iPhone en iPad.

Apple Music Muziekvideo's

Om de video’s te bekijken heb je een abonnement op Apple Music nodig (voor tien euro per maand), al kun je het volledige aanbod wel doorbladeren zonder lidmaatschap. Het voordeel hiervan is dat leden voortaan zonder advertenties onbeperkt naar muziekvideo’s kunnen kijken. Je komt het nieuwe onderdeel als volgt tegen:

  1. Open de Muziek-app op je iPhone of iPad;
  2. Tik op ‘Ontdekken’;
  3. Scroll naar beneden en tik op ‘Muziekvideo’s’.

Naast een aantal standaard video’s heeft Apple Music uiteraard veel aandacht voor de clips die exclusief op de muziekdienst verschenen zijn. Net als de andere onderdelen van de muziekdienst zal dit overzicht regelmatig worden bijgewerkt en aangevuld met tijdelijke afspeellijsten. Daarnaast stelt de app na verloop van tijd muziekvideo’s voor op basis van jouw muzieksmaak, net zoals de dienst al afspeellijsten voor je klaarzet.

Per direct beschikbaar

De update is per direct beschikbaar voor de Muziek-app, die achter de schermen bijgewerkt is. Je hoeft dus niet handmatig naar de App Store of een iOS-update te installeren om via Apple Music muziekvideo’s te bekijken.

Ondertussen wachten we geduldig op de publieke versie van iOS 11.3. Deze update draait standaard op de iPad 2018, die vanaf morgen verkrijgbaar is. Het ligt dus voor de hand dat Apple iOS 11.3 zeer binnenkort ook voor andere iPhones en iPads uitbrengt. Naar verwachting zal dit vanavond of begin volgende week gebeuren. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of download de iPhoned-app om hiervan als eerste op de hoogte te zijn.

Lees het laatste nieuws over Apple Music

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen