De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

5 functies die we van Apple Music iOS 10 kunnen verwachten

Lars Paijmans
4 mei 2016, 20:18
2 min leestijd
5 functies die we van Apple Music iOS 10 kunnen verwachten

Eerder dook het sterk onderbouwde gerucht op dat Apple tijdens WWDC 2016 een totaal nieuwe versie van Apple Music onthult. Inmiddels weten we meer over wat deze update precies met zich meebrengt.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music iOS 10 geruchten

Mark Gurman is een bekende naam als het op Apple-geruchten aankomt, en na het verhaal van Bloomberg lijkt hij direct contact opgenomen te hebben met zijn bronnen bij Apple. Op basis van die gesprekken weten we nu een stuk beter wat we van Apple Music 2.0 kunnen verwachten. Er zou sinds het einde van 2015 aan gewerkt worden en moet tegelijk met iOS 10 verschijnen in de herfst van 2016.

1. Songteksten

Apple lijkt goed naar Spotify gekeken te hebben, en gaat songteksten toevoegen aan Apple Music. Er zou al druk overlegd worden met platenlabels om de muziekdienst voor deze nieuwe functie klaar te stomen. Verwacht overigens niet dat alle nummers op Apple Music direct uitgerust zijn met songteksten. De functie wordt geleidelijk uitgerold, maar volgens bronnen heeft een ‘flink aantal’ nummers songteksten vanaf dag één.

Apple Music verlengen

2. Nieuwe 3D Touch opties

iPhone 6S en iPhone 6S Plus-eigenaren kunnen op meer 3D Touch-acties rekenen in de Muziek-app. Deze zouden voornamelijk gericht zijn op het delen van nummers. Denk hierbij aan het stevig indrukken van een songtitel, zodat je direct een URL kan doorsturen naar je vrienden.

3. Grotere albumhoezen

Platenhoezen krijgen een nog prominentere plaats in Apple Music iOS 10. Ze worden groter, en door het zwart-witte design van de app vallen ze beter op. Volgens een anonieme ontwerper zorgt dit ervoor dat de dienst er ‘stoerder en toch simpeler’ uit komt te zien. Naast de grotere hoezen wordt ook het San Francisco-font verder doorgevoerd in de app (en de rest van iOS).

4. Nieuw zwart-wit thema

Apple Music iOS 10 zal het kleurrijke transparante uiterlijk het raam uitdoen, en vervangen met een strak zwart of wit thema. Omdat deze update voor Apple Music naast iOS 10 ook op de Mac doorgevoerd zal worden, zijn we benieuwd of dit strakkere uiterlijk ook in OS X doorgevoerd wordt.

Apple Music genres

5. ‘Voor Jou’ compleet op de schop

Het Voor Jou-onderdeel van Apple Music is de plek waar de dienst suggesties doet voor muziek die jij waarschijnlijk leuk vindt. Dit onderdeel van Apple Music moet simpeler worden, zodat meer mensen er actief gebruik van gaan maken. Dit zorgt er ook voor dat het ‘Nieuw’ tabblad verdwijnt uit de app, aangezien de slimme algoritmes van Voor Jou je van al je muziekbehoeften moet gaan voorzien. Het sociale muzieknetwerk Apple Music Connect blijft overigens onveranderd.

Lees het laatste nieuws over Apple Music

Bron: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu