‘Apple onthult een compleet vernieuwd Apple Music op WWDC 2016’

Lars Paijmans
4 mei 2016, 11:54
2 min leestijd
‘Apple onthult een compleet vernieuwd Apple Music op WWDC 2016’

Apple heeft grootste plannen met Apple Music, de muziekdienst die inmiddels een jaar oud is. Nieuwe geruchten beweren dat we tijdens WWDC 2016 een compleet nieuw design van de muziekdienst te zien krijgen, en dat bestaande functies worden uitgebreid.

Lees verder na de advertentie.

‘Nieuw Apple Music design tijdens WWDC 2016’

Bloomberg sprak verschillende anonieme bronnen, die zeggen dat Apple tijdens ontwikkelaarsconferentie WWDC de nodige tijd ingeruimd heeft voor Apple Music. Daar krijgen we een nieuw Apple Music design te zien, dat voornamelijk gemakkelijker in gebruik moet zijn.

apple music review

Naast het nieuwe design wil Apple haar bestaande streaming- en downloaddiensten beter in Apple Music verwerken, en het online radiostation Beats 1 verder uitbreiden. Naast de onthulling van deze nieuwe versie van Apple Music zal er in de loop van juni een grootste promotiecampagne van start gaan die de muziekdienst van Apple weer onder de aandacht moet brengen.

Intern gerommel en concurrentie van Spotify

Volgens de bronnen is de opknapbeurt van Apple Music een reactie op de dalende verkopen van iTunes en de groeiende populariteit van Spotify, wat nog steeds met afstand de populairste muziekdienst ter wereld is.

Achter de schermen zou Apple moeite hebben gehad om alle neuzen dezelfde kanten op te laten wijzen, wat er ook voor zorgde dat het design van Apple Music volgens velen niet voldoet aan de standaard die we van Apple gewend zijn. De komst van Jimmy Iovine van Beats zou voor de nodige frictie gezorgd hebben. Ook zou een team intensief gewerkt hebben aan de internationale uitrol van iTunes Radio, maar werd dit vlak voor de onthulling geschrapt om meer tijd in Apple Music te steken.

jimmy iovine

Hoog tijd dus voor een nieuwe lik verf, die ontworpen is door Jony Ive, Jimmy Iovine en Eddy Cue. Of het genoeg zal zijn om de kritiek op de muziekdienst te doen laten vergeten, zullen we in de loop van juni te weten komen. Dat Apple juist WWDC kiest voor een Apple Music-onthulling is overigens niet heel verwonderlijk: precies een jaar eerder werd Apple Music namelijk ook tijdens WWDC voor het eerst aan de wereld getoond.

Lees het laatste nieuws over WWDC

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu