Waarom het belangrijk is dat Apple grotere apps toelaat

Gijs Ettes
13 februari 2015, 12:11
1 min leestijd
Waarom het belangrijk is dat Apple grotere apps toelaat

Sinds de invoering van de App Store in 2008 mochten iOS-applicaties nooit groter dan 2GB zijn. Daar is nu verandering in gekomen: Apple laat voortaan apps met een maximale grootte van 4GB toe en dat is goed nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Maximale app-grootte verdubbeld

App Store app-grootte

Gemiddeld genomen zijn apps en games de afgelopen jaren sterk in omvang gegroeid en daar zal de komende tijd geen verandering in komen. Waar games in de beginjaren van de App Store slechts een paar MB’s nodig hadden, zijn er anno 2015 genoeg spellen die een honderdvoud hiervan in beslag nemen. Dat heeft ermee te maken dat ze steeds uitgebreider en grafisch intensiever worden, naarmate iOS zich ontwikkelt en meer ontwikkelaars het zien als serieus gameplatform.

Tot nu toe waren app-ontwikkelaars echter gelimiteerd tot een maximale app-grootte van 2GB, waardoor er concessies gedaan moesten worden om deze restrictie niet te overschrijden. Denk aan vagere textures, minder muziek en gesproken dialogen en een gelimiteerde spelwereld. Dat Apple nu apps toelaat met een dubbel zo grote omvang is voor gamers dan ook goed nieuws.

Ontwikkelaars kunnen hun spellen voor iOS nu zo mooi en uitgebreid maken als ze willen, zodat deze écht de kwaliteit van consolegames kunnen benaderen. Gecombineerd met Metal, de grafische API die er sinds iOS 8 voor zorgt dat hardware en software beter samenwerken, zorgt dit ervoor dat iOS als gamingplatform de komende tijd verder zal groeien.

Overigens blijft het limiet van 100MB voor apps die via een mobiele verbinding (3G/4G) worden gedownload, gehandhaafd. Op zoek naar nieuwe apps en games voor je iOS-toestel? Check dan ons overzicht met de populairste apps!

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu