AirPods Max-dragers klagen over batterijproblemen: Apple-koptelefoon loopt snel leeg

Michel van 't Klaphek
19 januari 2021, 14:35
2 min leestijd
AirPods Max-dragers klagen over batterijproblemen: Apple-koptelefoon loopt snel leeg

Gebruikers van de AirPods Max klagen op online fora over batterijproblemen. De accu van Apple-hoofdtelefoon loopt bij sommigen tijdens de nacht helemaal leeg. Apple heeft nog niet op de ontstane ophef gereageerd.

Lees verder na de advertentie.

Batterijproblemen met de AirPods Max

De AirPods Max-dragers laten onder meer van zich horen op het officiële Apple-forum, Reddit en op andere plekken. De klachten gaan met name over de batterij, die in de loop van de nacht leegloopt tot een percentage van 0 of 1 procent. Het maakt hierbij niet uit of de Apple-hoofdtelefoon in de bijgeleverde Smart Case-opberghoes zit, of niet.

“Mijn AirPods Max ontlaadt zichzelf compleet tijdens de nacht”, valt bijvoorbeeld te lezen op het officiële gebruikersforum van Apple. “Ze gaan in de loop van een paar uur van ruim 90 procent accupercentage naar 1 procent.”

De persoon krijgt bijval van een andere AirPods Max-bezitter: “Ik heb hetzelfde probleem. Wanneer ik mijn AirPods Max volledig oplaad, in de oplaadhoes stop en ‘m een paar uur later wil gebruiken is de batterij ineens compleet leeg. Het is net alsof ik hem nooit heb opgeladen.”

Deze oplossingen zijn er

Hoeveel mensen met deze problemen kampen, is niet bekend. Apple heeft nog niet op de klachten gereageerd. Volgens de Nederlandse website Apple Tips zijn de problemen mogelijk het gevolg van een recente software-update. Deze kwam op 18 december uit.

Definitieve oplossingen voor de batterijproblemen zijn er nog niet. Wel kun je onderstaande dingen proberen:

  • Reset de AirPods Max. Dit doe je door de Digitale Kroon en ruisbeheersingsknop tegelijkertijd in te drukken totdat het oranje lampje begint te knipperen.
  • Zet de AirPods Max terug naar de fabrieksinstellingen. Hiervoor druk je wederom de Digitale Kroon en ruisbeheersingsknop in, maar dan iets langer totdat het lampje wit kleurt.
  • Probeer de AirPods Max met een ander bluetooth-apparaat te verbinden en zo te checken met welke apparaten je wel/geen batterijproblemen hebt.

Meer over de AirPods Max

De AirPods Max is Apples eerste over-ear-hoofdtelefoon. De headset beschikt over rijk geluid, meerdere audiostanden en is in enkele frisse kleuren verkrijgbaar. Wij hebben de koptelefoon getest en zijn zeer te spreken over de kwaliteit, maar vinden de prijs wel behoorlijk aan de hoge kant. Kijk onderstaande video voor ons eindoordeel, of lees de geschreven AirPods Max-review.

AirPods Max review: geweldig geluid en design, maar prijs valt uit de toon
Apple AirPods Max

Apple AirPods Max prijzen vergelijken

Bekijk product

Nieuw

€ 511,25

Bekijk prijzen
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods Max
Apple AirPods Max

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu