De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘MacBooks in 2017: prijsverlaging, meer werkgeheugen en nieuw 15-inch model’

Lars Paijmans
17 januari 2017, 9:16
1 min leestijd
‘MacBooks in 2017: prijsverlaging, meer werkgeheugen en nieuw 15-inch model’

Prijsverlagingen, betere specificaties en een nieuw model; dit zou Apple van plan zijn voor de 2017 MacBook Pro-modellen.

Lees verder na de advertentie.

2017 MacBook Pro verwachtingen volgens Ming-Chi Kuo

De doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo doet vandaag een boekje open over de MacBooks van 2017. De analist geeft al jaren correcte info over toekomstige Apple-producten, dus worden zijn analyses vaak voor waar aangenomen.

Vandaag stelt hij dat de 12-inch MacBook dit jaar uitgerust wordt met de nieuwe Kaby Lake-processors en komt er een nieuwe 16GB-versie bij naast het huidige model met 8GB werkgeheugen. Deze nieuwe modellen zouden in het begin van het tweede kwartaal al massaal geproduceerd worden. In de maanden maart en april dus.

2017 MacBook Pro

Ook de MacBook Pro maakt dit jaar de overstap naar de Kaby Lake-processors, al start de productie van deze upgrade pas rond juli. Over een upgrade van het werkgeheugen wordt niet gesproken, wat doet vermoeden dat Apple vast blijft houden aan de 16GB RAM.

‘Nieuwe 15-inch MacBook met 32GB RAM’

Opvallend genoeg spreekt Kuo wel over een nieuwe 15-inch MacBook, die met 32GB RAM het ‘grootste redesign van het jaar krijgt’. De kans is groot dat het hier om een MacBook Pro gaat, al noemde Kuo de laptop niet zo. Deze zou in de tweede helft van 2017 verschijnen.

De 13-inch MacBook Pro zonder Touch Bar zou minder goed verkopen dan Apple aanvankelijk had gehoopt. Daarom voorspelt Kuo dat de prijs hiervan spoedig omlaag gaat. Hierdoor verandert deze MacBook langzaam maar zeker in de vervanger van de MacBook Air.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook
Apple MacBook

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen