De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Zo verstuur je bewegende stickers met Telegram

Wouter Nijsen
8 juli 2019, 11:02
2 min leestijd
Zo verstuur je bewegende stickers met Telegram
Telegram Messenger

Telegram Messenger

Gratis

Door de nieuwste update is het mogelijk om bewegende stickers te sturen met chat-app Telegram. We vertellen hoe het werkt en waar je de stickers precies vindt.

Lees verder na de advertentie.

Bewegende stickers in Telegram

Het is al jaren mogelijk om stickers te sturen met Telegram, maar met de laatste update worden ook bewegende plaatjes toegevoegd. Hiervoor heb je versie 5.9 van de Telegram-app nodig, die je sinds dit weekend kunt downloaden in de App Store.

Telegram laat in een blogbericht weten dat de bewegende plaatjes slechts 20 tot 30KB groot zijn en daardoor minder ruimte in beslag nemen en sneller verzenden dan normale foto’s. Ook verbruiken de geanimeerde stickers minder energie dan gifjes, wat gunstig is voor de accuduur van je iPhone of iPad.

Als je de nieuwste versie van Telegram hebt geïnstalleerd, zie je de bewegende stickers onder een nieuw knopje in het menu waar ook de normale stickers en gif-afbeeldingen staan. Telegram heeft een aantal stickerpakketten beschikbaar gemaakt die je kunt downloaden. Het is echter de bedoeling dat anderen ook bewegende plaatjes gaan maken en uitbrengen. Het is een open platform, dus het is logisch dat er de komende tijd veel meer geanimeerde stickers in de chat-app verschijnen.

Meer over Telegram

Onlangs kreeg Telegram een andere nieuwe feature. Zo is het sinds kort mogelijk om gebruikers aan je contactenlijst toe te voegen zonder een telefoonnummer te delen. Wel dien je nog steeds je telefoonnummer in te vullen als je zelf de app wilt gebruiken.

Ook nieuw is de ‘Mensen Dichtbij’-functie in het Contacten-tabblad van de app. Hiermee kun je andere gebruikers (die de optie ook hebben aangezet) in de buurt zien en meteen beginnen met chatten.

De nieuwste versie van Telegram is via de knop hieronder te downloaden. De chat-app is gratis in gebruik en werkt op vrijwel alle iOS-apparaten. Let op: als je vrienden ook geanimeerde stickers willen ontvangen en sturen, moeten zij ook de update hebben geïnstalleerd. Draai je nog een oudere versie, dan zie je de bewegende plaatjes niet verschijnen.

Telegram Messenger

Telegram FZ-LLC

Gratis via App Store
Bron: Telegram
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu