Zo verstuur je bewegende stickers met Telegram
Wouter Nijsen
Telegram Messenger

Telegram Messenger

Gratis

Door de nieuwste update is het mogelijk om bewegende stickers te sturen met chat-app Telegram. We vertellen hoe het werkt en waar je de stickers precies vindt.

Bewegende stickers in Telegram

Het is al jaren mogelijk om stickers te sturen met Telegram, maar met de laatste update worden ook bewegende plaatjes toegevoegd. Hiervoor heb je versie 5.9 van de Telegram-app nodig, die je sinds dit weekend kunt downloaden in de App Store.

Telegram laat in een blogbericht weten dat de bewegende plaatjes slechts 20 tot 30KB groot zijn en daardoor minder ruimte in beslag nemen en sneller verzenden dan normale foto’s. Ook verbruiken de geanimeerde stickers minder energie dan gifjes, wat gunstig is voor de accuduur van je iPhone of iPad.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Als je de nieuwste versie van Telegram hebt geïnstalleerd, zie je de bewegende stickers onder een nieuw knopje in het menu waar ook de normale stickers en gif-afbeeldingen staan. Telegram heeft een aantal stickerpakketten beschikbaar gemaakt die je kunt downloaden. Het is echter de bedoeling dat anderen ook bewegende plaatjes gaan maken en uitbrengen. Het is een open platform, dus het is logisch dat er de komende tijd veel meer geanimeerde stickers in de chat-app verschijnen.

Meer over Telegram

Onlangs kreeg Telegram een andere nieuwe feature. Zo is het sinds kort mogelijk om gebruikers aan je contactenlijst toe te voegen zonder een telefoonnummer te delen. Wel dien je nog steeds je telefoonnummer in te vullen als je zelf de app wilt gebruiken.

Ook nieuw is de ‘Mensen Dichtbij’-functie in het Contacten-tabblad van de app. Hiermee kun je andere gebruikers (die de optie ook hebben aangezet) in de buurt zien en meteen beginnen met chatten.

De nieuwste versie van Telegram is via de knop hieronder te downloaden. De chat-app is gratis in gebruik en werkt op vrijwel alle iOS-apparaten. Let op: als je vrienden ook geanimeerde stickers willen ontvangen en sturen, moeten zij ook de update hebben geïnstalleerd. Draai je nog een oudere versie, dan zie je de bewegende plaatjes niet verschijnen.

Telegram Messenger

Telegram FZ-LLC

7,6 (939 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.