Apple dreigt iMessage sticker-app Phoneys te verwijderen

Erwin Vogelaar
2 oktober 2016, 9:56
2 min leestijd
Apple dreigt iMessage sticker-app Phoneys te verwijderen

Het openstellen van iMessage voor andere apps biedt een hoop mogelijkheden, maar er zijn grenzen. Apple dreigt nu sticker-app Phoneys te verwijderen, waarmee het lijkt alsof je anderen iets laat zeggen.

Lees verder na de advertentie.

Phoneys

Met iOS 10 heeft Apple iMessage geopend voor apps van andere ontwikkelaars. Onderdeel hiervan zijn stapels stickers die je gesprekken opleuken. Bovenaan de lijst met betaalde sticker-apps staat op dit moment Phoneys. De grap van Phoneys is dat de stickers lijken op iMessage-bubbels. Als je een sticker met deze bubbels plaatst, lijkt het net alsof de ander dat zelf gezegd heeft. Een grappig bedoelde app, maar Apple lacht niet mee.

In een bericht op Medium vertel Adam Howell hoe hij een telefoontje van een advocaat van Apple heeft ontvangen, die vertelde dat de advocaten van Apple niet blij zijn dat de app door Apple’s review-proces is gekomen. Om verkocht te kunnen blijven worden zou de app niet meer blauw of groen als kleur voor de bubbels mogen gebruiken. De app zou daarnaast niet meer San Francisco als font mogen gebruiken. Ook zou de app niet meer als prank-app gepromoot mogen worden, want Apple staat geen prank-apps toe.

“Ze hebben mij een een week gegeven”, schrijft Howell. “Tot volgende donderdag, om fundamenteel de app te veranderen. Zodat de bubbels niet meer op iMessage-bubbels lijken, maar meer op stripboek-bubbels. Ik zei okay, hartelijk dank Bill en dat wat het einde van het gesprek.” Nu is Howell aan het twijfelen wat hij moet doen. Aan de ene kant wil hij de stickers niet veranderen, omdat daardoor de app in principe kapot gaat voor iedereen die het gekocht heeft. De plezier zou uit de app gehaald worden. Aan de andere kant zal Phoneys uit de winkel gehaald worden als hij niets doet, waardoor de kopers geen updates meer krijgen en Howell geen geld meer verdient. Ongetwijfeld horen we meer over Phoneys in de komende week.

Phoneys downloaden

Je kunt Phoneys nu nog downloaden in de App Store via onderstaande link. De app kost 0,99 euro en vraagt om 1,6MB vrije ruimte.

Bron: Medium
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu