Gratis iPhone berichten versturen met deze apps

Roel van Hout
25 juni 2013, 20:15
3 min leestijd
Gratis iPhone berichten versturen met deze apps

De iPhone kent heel veel manieren om met anderen in contact te komen. Bellen, mailen, Facebook en Twitter zijn daar slechts enkele van. Wie echter nog steeds graag smsjes verstuurt, kan met de volgende apps gratis iPhone berichten versturen.

Lees verder na de advertentie.

Gratis iPhone berichten versturen met iMessage

Gratis-iPhone-berichten

Herinner je je Blackberry Ping nog? Het was een van de belangrijkste redenen waarom mensen vroeger, en soms nog steeds, zweerden bij Blackberry-telefoons: ze konden kosteloos met andere Blackberry-gebruikers in contact staan. Apple heeft goed naar dat principe gekeken toen ze de iMessage app ontwierpen.

De app is niet te downloaden in de App Store, omdat hij al standaard op je telefoon staat geïnstalleerd: namelijk in de berichten-app ingebakken. Als degene naar wie je sms’t ook een iPhone heeft, zal je iPhone er automatisch een (kosteloze) iMessage van maken in plaats van een sms. Je bericht wordt dan blauw in plaats van groen.

Om deze functionaliteit in te schakelen ga je naar ‘instellingen’ > ‘berichten’ en schakel je iMessage in. Je kunt zowel je telefoonnummer als je Apple ID instellen om gratis iPhone berichten te versturen.

Gratis iPhone berichten versturen met Whatsapp

Wat soms voorkomt is dat je gratis berichten wil versturen, maar dat de andere partij geen iPhone heeft. iMessage werkt dan niet, maar Whatsapp wel. Deze berichtenapp werkt volgens hetzelfde principe, maar dan tussen verschillende platformen: ook Windows Phone, Symbian (van Nokia) en Android worden erdoor ondersteund. Daarnaast kun je ook groepsberichten versturen via Whatsapp.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger

Gratis iPhone berichten versturen met Facebook Messenger

De derde en laatste van de niet te missen apps om gratis berichten via iPhone te versturen, is de Facebook Messenger app. De app is niets meer dan je Facebook-berichten in een los overzicht. Maar omdat de app alleen je berichten hoeft te laden, en niet je nieuwsoverzicht, werkt hij wel een stuk vlotter en prettiger dan de volledige Facebook app.

Messenger

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger

Via: Time Magazine

Gratis iPhone berichten versturen met Google Hangouts

Een nieuwe ster aan het firmament is Google Hangouts, dat net als Facebook Messenger probeert mensen bij WhatsApp weg te lokken. De app doet eigenlijk niets anders dan de andere apps, maar synchroniseert net als Facebook Messenger automatisch met de desktopversie van de dienst. Dit maakt het wel een stuk gemakkelijker in het gebruik dan WhatsApp, omdat je niet voortdurend naar je telefoon hoeft te grijpen als je aan het werk bent op je computer. De app is nog niet zo lang uit en kent soms nog wel laadproblemen.

Hangouts

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Hangouts
Hangouts
Hangouts
Hangouts
Hangouts
Hangouts

Gratis iPhone berichten versturen met Skype

En dan is er nog Skype, dat – zeker sinds de integratie van Live Messenger – zich ook richt op de chatfunctie. De app doet niets anders dan de andere apps, maar werkt vlekkeloos. Het hangt er dus vanaf of je een actieve gebruiker van Live Messenger bent of deze app voor jou de moeite waard is.

Skype

Skype Communications S.a.r.l

Gratis via App Store
Skype
Skype
Skype
Skype
Skype
Skype

Gratis iPhone berichten versturen met… Blackberry Messenger?

Ja, dat lees je goed. De Blackberry Messenger app is al enige tijd in de maak en wordt binnenkort verwacht. De app maakt het mogelijk om tussen verschillende platformen gratis berichten te versturen. Eigenlijk precies zoals WhatsApp. Aangezien Blackberry deze manier van communicatie zowat heeft uitgevonden, is het eigenlijk wel logisch dat er binnenkort een app verschijnt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu