Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Met deze 3 apps luister je naar podcasts op de Mac

Rutger Otto
2 februari 2017, 17:33
2 min leestijd
Met deze 3 apps luister je naar podcasts op de Mac

Onderweg met een podcast bezig en thuis verder luisteren op je Mac? Met deze drie apps zit je gebakken.

Lees verder na de advertentie.

Mac podcast-apps

Een podcast luisteren doe je waarschijnlijk het liefst op je iPhone en nog liever onderweg. Dat toont het aanbod van zulke apps op de Mac al aan, er zijn er simpelweg niet veel. De bekendste apps zoals Overcast en Pocket Casts hebben alleen een web-app en geen losse Mac-app. Wil je niet via je browser luisteren, dan kun je met onderstaande apps uit de voeten.

1. iTunes

Allereerst kun je via de iTunes-app – die je waarschijnlijk toch al gebruikt – op podcasts abonneren en ernaar luisteren. Via het menu waar je kiest voor ‘Films’ of ‘Muziek’ vind je ook de afdeling ‘Podcasts’. Handig is dat je via de Store een hoop titels krijgt aangeboden, maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon zelf opzoeken via de zoekfunctie van iTunes.

Als je een podcast hebt gevonden, kun je je erop abonneren of gewoon losse afleveringen downloaden. Die staan op de podcastpagina onder elkaar, met titels, lengte en omschrijving. Onder populariteit kun je bekijken welke van de afleveringen het meest zijn beluisterd. Dat is fijn als je een nieuwe podcast wilt proberen en je zoekt een goed begin; dan pak je een aflevering waarvan je weet dat die goed is beluisterd. Op iTunes kun je overigens ook recensies achterlaten en beoordelingen van anderen lezen.

2. Downcast

Gebruik je liever geen iTunes, dan kun je ook kiezen voor Downcast. Deze app is er niet alleen voor de Mac, maar ook voor iOS. Je zult er wel apart geld voor moeten betalen: 2,99 euro voor iOS en 7,99 euro voor Downcast op de Mac. Heb je ze allebei, dan kun je podcasts waarop je geabonneerd bent synchroniseren.

In de app zelf kun je natuurlijk podcasts zoeken en erop abonneren. Naast een overzicht van podcasts waar je lid van bent, kun je ook sorteren op afleveringen die je nog niet hebt afgespeeld. De app zelf ziet er niet heel aantrekkelijk uit, maar hij doet wat hij moet doen en is een uitkomst als je binnen alle functies iTunes verdwaalt.

Download Downcast (Mac App Store)

Downcast
Downcast
Downcast
Downcast
Downcast
Downcast
Downcast
Downcast
Downcast
Downcast

3. Podcastmenu

Als Overcast-gebruiker ben je het beste af met deze app. ‘Podcastmenu’ is een app die door een fan van Overcast werd gemaakt, omdat hij de webversie niet wilde gebruiken. Zoals de naam al doet vermoeden, plaats je de app in de menubalk van je Mac. Je logt in met je Overcast-account en je podcasts worden direct gesynchroniseerd.

De lijst met afleveringen is misschien niet heel handig als je veel podcasts volgt, maar verder ziet de speler er hetzelfde uit als Overcast. Een fijne minimalistische app voor Overcasters.

Download Podcastmenu (GitHub)

podcastmenu
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu