3 apps om je iPhone dataverbruik binnen de perken te houden

8 januari 2016, 13:00
3 min leestijd
3 apps om je iPhone dataverbruik binnen de perken te houden

De meeste providers bieden een app aan waarmee je je bundelverbruik kunt bijhouden. Die werken niet altijd optimaal of missen features, zoals een widget of Apple Watch-ondersteuning. Dit zijn 3 goede alternatieven.

Lees verder na de advertentie.

Zit jij dankzij al het leuks op het internet, toffe filmpjes op YouTube en het streamen van Spotify nogal snel over je bundel heen, dan heb je een aantal opties. Zo kun je je abonnement verhogen, maar een minder dure optie is proberen om je iPhone dataverbruik te beperken. Onderstaande apps monitoren je verbruik, geven tips en roepen je een halt toe als je te hard gaat.

1. Dataman Next

iphone dataverbruik

DataMan Next is onlangs voorzien van een nieuw jasje en ondersteuning voor de Nederlandse taal. Gecombineerd met een handige widget en Watch-ondersteuning maakt dit deze app als aanvoerder in deze lijst prijkt. In de instellingen vul je in op welke dag van de maand je databundel ingaat en wat je mag verbruiken. Fijn aan DataMan Next is dat hij met je meedenkt. Zo krijg je een indicatie of je het gaat redden tot het einde van de maand of dat je toch iets zuiniger aan moet doen. De app geeft dat leuk aan door de achtergrond groen, oranje of rood te kleuren.

Ben je bang dat je toch over je bundel gaat, dan kun je een waarschuwing instellen die een melding geeft als je een bepaald percentage van je data hebt verbruikt. Met de Apple Watch-ondersteuning kun je direct op je pols zien wat de huidige stand van zaken is. De applicatie kost 1,99 euro en vereist iOS 9.0 of hoger. Er is ook een uitgebreidere Pro-versie beschikbaar voor 5,99 euro.

Download DataMan Next in de App Store (gratis)

DataMan - Data Usage Widget

Johnny Ixe

€ 0,99 via App Store

2. My Data Manager

my data manager

My Data Manager is een gratis applicatie om je iPhone dataverbruik te monitoren. De app heeft 11,5 miljoen actieve en laaiend enthousiaste gebruikers en is simpel in gebruik. Je kunt bijhouden hoeveel data je hebt verbruikt via het 3G- en 4G-netwerk, via wifi en via roaming en de widget toont deze informatie heel overzicht in de taakbalk. Daarnaast kun je een alarm instellen bij een bepaald datalimiet dat je niet wilt overschrijden.

Fijn aan deze app is echter dat je niet alleen je eigen verbruik kunt monitoren, maar dat van meerdere apparaten. Handig wanneer je kinderen hebt en niet wilt dat zij voor dure rekeningen gaan zorgen omdat ze niet binnen hun bundel blijven. My Data Manager voorspelt ook hoeveel hij denkt dat je nog gaat verbruiken, zodat je kunt inschatten of je je online activiteiten wellicht moet bijstellen om niet voor verrassingen te komen te staan. De app is 21,7MB groot en vereist iOS 7.0 of hoger.

Download My Data Manager in de App Store (gratis)

3. Data Counter

Data counter

Helaas niet Nederlandstalig, maar wel in Nederland te gebruiken is Data Counter. De app is vooral zo fijn, omdat hij overzichtelijk is. Het startscherm toont meteen hoeveel data je al hebt verbruikt, wat je nog overhebt en hoelang je nog moet doen met het restant. Je vult zelf in hoeveel je mag verbruiken en wanneer een nieuwe periode start, mocht je te veel verbruiken dan zal Data Counter een waarschuwing afgeven.

Dankzij een handige widget wordt ook in je notificatiescherm getoond hoeveel je al verbruikt hebt en hoe lang je nog moet. Een kleurtje (rood, oranje, groen) geeft aan of je dat gaat halen of dat je beter zuinig aan kunt doen. Behalve 3G- en 4G-verbruik meet de app ook je wifi-verbruik, mocht je dat met elkaar willen vergelijken. De app kost 1,99 euro en vereist iOS 7.0+ en 6,3MB aan vrije opslagruimte.

Download Data Counter in de App Store (2,29 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu