Review: Outcast is de beste app voor podcasts op je Apple Watch

Lars Paijmans
20 april 2018, 20:33
2 min leestijd
Review: Outcast is de beste app voor podcasts op je Apple Watch
Outcast voor Watch

Outcast voor Watch

Gratis

Reviewscore

9

Na ruim vier jaar heeft Apple nog steeds geen manier gevonden om podcasts af te spelen op de Apple Watch. Tot die tijd is de Outcast-app met afstand het beste alternatief. Wij leggen uit hoe deze alternatieve Apple Watch podcast-app werkt.

Lees verder na de advertentie.

Wat is Outcast

Apple heeft ontwikkelaars heel wat beperkingen opgelegd als het op de Apple Watch aankomt. Dat zorgt er steeds vaker voor dat bedrijven simpelweg stoppen met het ontwikkelen van apps voor het horloge, maar Outcast gaat er slim mee om. Het resulteert in de beste app om een podcast lokaal op te slaan, te downloaden en beluisteren vanaf de Watch, zonder dat er een iPhone aan te pas komt. Het enige wat je nodig hebt is een draadloze koptelefoon.

Apple Watch podcast

Waarom Outcast de moeite waard is

Apple zet de Apple Watch steeds vaker in de markt als een zelfstandig apparaat, die ook zonder iPhone in de buurt de moeite waard is. Zo kun je dankzij de ingebouwde gps van de Apple Watch Series 2 en Series 3 zonder iPhone gaan hardlopen om toch je statistieken en looproute te registreren. Het enige wat nog ontbreekt is het luisteren van een podcast tijdens deze wandeling. Luister je regelmatig podcasts, dan is deze app zijn lage prijs van een euro dubbel en dwars waard.

Als je Outcast hebt geïnstalleerd, kun je op de bijbehorende iPhone-app al gebruiken om je favoriete podcasts uit te kiezen. Doorloop daarna onderstaande stappen om de app optimaal te gebruiken.

Outcast

Zo werkt de app

  1. Zorg dat je in het bereik bent van een wifi-verbinding;
  2. Open de Outcast-app op je Apple Watch;
  3. De geselecteerde podcast verschijnt op het scherm, de download begint;
  4. Koppel je Apple Watch los van je iPhone om de downloadsnelheid te verhogen;
  5. Koppel je Bluetooth-koptelefoon aan de Watch;
  6. Speel de podcast af om te beginnen met luisteren.

Tijdens het downloaden van afleveringen moet Outcast op het scherm te zien zijn, ander wordt de download gepauzeerd. Ook raden we aan om je Apple Watch los te koppelen. Dan wordt de aflevering direct via de wifi-verbinding gedownload, in plaats van via Bluetooth en je gekoppelde iPhone wat veel langer duurt.

De beste Apple Watch podcast-app

Als je eenmaal weet hoe de basis Outcast van werkt, heeft de app nog wat leuke extra’s. Zo zijn er negen themakleuren om uit te kiezen, kun je de afspeelsnelheid wijzigen of snel vooruit spoelen. Vooral omdat Apple zelf geen alternatief geeft, maakt dat van Outcast een uitstekende manier om zonder iPhone naar podcasts te luisteren. Dit zal vermoedelijk vooral voor sporters een uitkomst zijn, omdat je de app gewoon op de achtergrond kunt laten draaien om te blijven luisteren. Zo kun je dus gewoon je favoriete hardloop-app gebruiken terwijl de podcast gewoon doorspeelt.

Lees ook: Gids: Muziek luisteren op de Apple Watch, alles wat je moet weten

Outcast voor Watch

Crunchy Bagel

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu