De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Google Maps Live View beschikbaar: nooit meer verdwalen dankzij augmented reality

Lars Paijmans
8 augustus 2019, 12:58
2 min leestijd
Google Maps Live View beschikbaar: nooit meer verdwalen dankzij augmented reality
Google Maps

Google Maps

Gratis

Google Maps gaat het makkelijker maken om te voet je weg te vinden. Met Google Maps Live View (of Live Weergave) zie je via de lens van je iPhone met grote pijlen op straat waar je heen moet.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt Google Maps Live View

De AR-bril van Apple laat nog even op zich wachten, maar vanaf nu kun je al wel met augmented reality Google Maps gebruiken met het nieuwe Google Maps Live View. Hierdoor verschijnen er dankzij de camera van je iPhone pijlen in de echte wereld, zodat je precies kunt zien welke afslag je moet nemen.

Google Maps Live View

Live View was al langer beschikbaar op de Pixel-smartphones van Google, maar rolt nu uit naar Android-toestellen die ARCore en alle iPhones die ARKit ondersteunen. In de praktijk betekent dit dat de meeste nieuwe iPhones met Google Maps Live View aan de slag kunnen. Je activeert ze als volgt.

  1. Open Google Maps en zorg dat je de meest recente versie gebruikt;
  2. Voer een bestemming in waar je heen wil lopen;
  3. Start de routebeschrijving;
  4. Tik op het lopende poppetje om de loopinstructies te kiezen;
  5. Tik op Live Weergave (Live View) onderaan het scherm om de AR-functie te starten.

Het is niet de bedoeling dat je nu continu met je iPhone voor je gezicht over straat loopt. Google hoopt dat onduidelijke kruispunten en wegen toegankelijker worden, zodra je bij een dergelijk punt arriveert kun je via je iPhone precies zien welke kant je op moet. De grote witte pijlen zijn duidelijk zichtbaar en als ze niet in beeld zijn wijst een pijltje naar de plaats waar je de camera heen moet richten.

Nieuwe functie wordt geleidelijk uitgerold

Zoals wel vaker rolt Google de update voor Maps geleidelijk uit, wat het lastig maakt om in te schatten wanneer iedereen ermee aan de slag kan. Met een beetje geluk kun je nu al in AR je weg vinden, maar het kan ook dat je nog een week of twee moet wachten.

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu