Probeer meubels van Bol.com eerst virtueel in de kamer voordat je ze koopt

Rutger Otto
9 februari 2017, 17:31
2 min leestijd
Probeer meubels van Bol.com eerst virtueel in de kamer voordat je ze koopt

Staat die ene tafel of lamp wel mooi bij jou thuis? Met de nieuwe app van Bol.com kun je ze via augmentedreality ‘testen’ in je woning voordat je overgaat tot kopen.

Lees verder na de advertentie.

Bol.com app met augmentedreality

De app moet het zonder chique naam doen en heet simpelweg ‘Amikasa & Bol.com’. Het programma is gemaakt door INDG, die de app Amikasa maakte waarmee je woningen kunt inrichten. Deze nieuwe app is gratis voor iOS te downloaden. Je geeft toegang tot de camera en plaatst dan virtueel objecten in de kamer. De bedoeling is dat je artikelen op die manier bekijkt alsof ze in je woning staan. Zo voorkom je als klant dat je artikelen terug moet sturen als ze toch niet bij de rest van het interieur blijken te passen. Althans, dat is het achterliggende idee van Bol.

Na het opstarten van de app krijg je zes categorieën van artikelen te zien: tafels, fauteuils, eetkamerstoelen, banken/zetels, kasten en lampen. Door op één daarvan te tikken, kom je in een nieuw scherm terecht waar meerdere producten worden getoond in een honingraat-achtige vormgeving. Heb je een artikel gevonden dat je mooi vindt, dan tik je erop. Vervolgens richt je jouw telefoon op de positie in de kamer waar het object moet verschijnen.

Objecten plaatsen

Via de camera en augmentedreality wordt het item weggezet. Met je vinger kun je aanpassen waar de bank bijvoorbeeld moet komen te staan. Zo krijg je een beeld van hoe het artikel in de kamer past. Omdat je de objecten kunt vergroten en verkleinen, is het echter wel lastig om de precieze grootte te bepalen. Daarvoor zul je toch met een meetlint te werk moeten gaan.

In totaal zijn er 120 artikelen in de app te vinden, die je in verschillende kleuren kunt bekijken. Mocht er een item naar smaak bij zitten, dan kun je direct een bestelling plaatsen. Daarvoor word je doorverwezen naar de Bol.com-website in Safari, waar je met de prijs wordt geconfronteerd.

VR-modus

De app heeft ook een virtualreality-modus. Je kunt de iPhone dan in een VR-bril stoppen om het object daadwerkelijk in je omgeving te zien staan. Op zich een leuk idee, maar dan moet je wel zorgen dat je een VR-bril hebt waarmee je camera niet wordt geblokkeerd. Daarnaast is het in die modus lastig om een iets op de juiste plaats te krijgen. Overigens kun je daarvoor wel een zogeheten marker uitprinten, die je op de vloer in de kamer legt.

De AR-app van Bol.com is hieronder gratis te downloaden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu