WhatsApp brengt oude statusfunctie terug, verbetert nachtfoto’s en meer

Lars Paijmans
22 maart 2017, 9:18
2 min leestijd
WhatsApp brengt oude statusfunctie terug, verbetert nachtfoto’s en meer

WhatsApp brengt vandaag de oude statusupdate terug in de vorm van WhatsApp Info. De update van de app heeft echter ook nog wat andere handige verbeteringen in petto.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp Info gebruiken doe je zo

WhatsApp versie 2.17.10 is vanaf nu beschikbaar voor iOS. De belangrijkste nieuwe functie is WhatsApp Info, wat in feite de oude Statusfunctie is. WhatsApp kreeg de afgelopen weken heel wat kritiek over zich heen omdat het Snapchat-achtige WhatsApp Status lang niet bij iedereen in de smaak viel.

WhatsApp Info

Daarom keert het regeltje tekst onder je gebruikersnaam vandaag gewoon weer terug, in de vorm van WhatsApp Info. Aanpassen is heel gemakkelijk:

WhatsApp Info instellen in 3 stappen

  1. Open WhatsApp en ga naar Instellingen;
  2. Tik bovenin beeld op de naam van je profiel;
  3. In het volgende scherm kun je de Infobalk aanpassen.

WhatsApp geeft je al een aantal Info-suggesties, zoals ‘Op school’ of ‘In een vergadering’. Je kunt zelf natuurlijk ook een status bedenken. Dit doe je door op de bovenste balk in de instellingen te tikken. Hier kun je ook emoji gebruiken om je WhatsApp Info wat op te leuken. Na het instellen van je Infotekst verschijnt deze automatisch onder je gebruikersnaam in het overzichtsscherm.

Maak mooiere foto’s in het donker

De WhatsApp-update van vandaag doet echter meer. Zo kun je video’s voortaan afspelen zonder ze eerst volledig te downloaden. Terwijl jij naar een filmpje kijkt kan de rest worden gedownload. Handig als je een trage internetverbinding hebt en niet wilt wachten tot een volledige video op je toestel staat.

Ook de in-app camera van WhatsApp is verbeterd. Door op het nieuwe Maan-icoontje te tikken schakel je over naar een nieuwe nachtmodus. Deze is bedoeld voor foto’s in de avond of donkere ruimtes. Dit komt zowel bij foto’s en video’s van pas om de kwaliteit te verbeteren.

Tot slot is er een nieuwe 3D Touch-actie toegevoegd bij het bewerken van een foto. Druk het bijsnijd-icoon stevig in om een foto direct schermvullend bij te snijden. Je kunt de nieuwe versie nu downloaden in de App Store.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu