De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

WhatsApp brengt oude statusfunctie terug na stroom van kritiek

Lars Paijmans
16 maart 2017, 11:57
2 min leestijd
WhatsApp brengt oude statusfunctie terug na stroom van kritiek
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

Gratis

Reviewscore

8,5

WhatsApp draait de transformatie naar Snapchat een stapje terug. Na een berg met klachten brengt de populairste chat-app ter wereld de oude WhatsApp tekststatus terug.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp tekststatus keert terug

In een verklaring aan Techcrunch laat WhatsApp weten dat de oude WhatsApp Status deze week terugkeert naar Android en ‘spoedig’ ook weer in de iPhone-app zal opduiken. Hierdoor keer het tekstbalkje onder je gebruikersnaam terug, waarin je in een paar woorden je status aan kunt geven. ‘In een meeting’ bijvoorbeeld.

WhatsApp tekststatus

Je past deze status aan via de instellingen van de app en kom je tegen als je de contactenpagina opent. Ook als je een nieuwe chat wilt starten zie je direct de status van de persoon waarmee je het gesprek aan wilt gaan. “We hoorden van onze gebruikers dat het misten om een permanente tekst-status op hun profiel te zetten”, aldus WhatsApp. “We blijven echter doorbouwen aan de Statusfunctie om gebruikers meer manieren te geven om foto’s en video’s te delen.”

WhatsApp Status en WhatsApp Status

Over een paar dagen krijg je als gebruiker dus de keuze uit twee verschillende statusfuncties: een permanent tekstje onder je naam en de Snapchat-achtige functie waarin je jouw gebeurtenissen deelt. Gebruikers waren het er vooral niet mee eens dat de oude statusfunctie ineens verdwenen was. Met deze beslissing lijkt WhatsApp dan ook een mooie tussenweg te creëren.

Facebook (eigenaar van WhatsApp) steekt het niet onder stoelen of banken dat ze interesse hebben in de gebruikers van Snapchat. Zo introduceerde Facebook gisteren nog Facebook Stories, een directe kopie van Instagram Stories wat op zijn beurt weer afgekeken is van Snapchat Stories. Ondertussen ziet Snapchat zijn gebruikers dalen, al lijkt vooral Instagram hier de voornaamste oorzaak van te zijn.

Lees ook: Welke van deze 4 apps kijkt het beste af bij Snapchat?

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu