Tip: je Apple Watch ontgrendelen met je iPhone doe je zo

5 februari 2019, 16:58
2 min leestijd
Tip: je Apple Watch ontgrendelen met je iPhone doe je zo

Als je Apple Watch vergrendeld is, moet je steeds een toegangscode invoeren op het kleine scherm. Maar je Apple Watch ontgrendel je nog gemakkelijker met je iPhone, en dit is hoe het werkt.

Sneller je Apple Watch ontgrendeld

Om ervoor te zorgen dat je Apple Watch beveiligd is voor anderen, is het verstandig om een toegangscode voor het horloge in te stellen. Daarnaast is standaard de zogeheten draagdetectie geactiveerd. Als je je Apple Watch af doet, bijvoorbeeld als je gaat slapen, vergrendelt deze automatisch.

Hierdoor moet je iedere keer als je de Apple Watch weer om doet de toegangscode invoeren. Veilig, want zo heeft het apparaatje in verkeerde handen weinig waarde, maar het is ook enigszins onhandig.

Lees ook: Zo ontgrendel je je Mac met je Apple Watch

Om te voorkomen dat je steeds een code moet invoeren op het kleine display, kun je de Watch ook ontgrendelen met je iPhone. Door je telefoon te ontgrendelen, wordt ook het digitale slot van het horloge om je pols geopend. Je stelt deze functie als volgt in.

Apple Watch ontgrendelen met je iPhone doe je zo

  1. Open de Watch-app op je iPhone;
  2. Ga naar het tabblad ‘Mijn Watch’;
  3. Tik op ’Toegangscode’;
  4. Zorg dat het schuifje achter ‘Ontgrendel met iPhone’ op groen staat.

Dit is ook vanaf je Apple Watch zelf in te stellen, door daarop naar ‘Toegangscode’ te gaan in de Instellingen-app. Hier stel je bijvoorbeeld ook een code in, zet je deze uit of wijzig je de toegangscode. Als de iPhone-ontgrendelingsoptie is geactiveerd, hoef je voortaan geen code meer in te voeren als je iPhone in de buurt is.

Het is wel noodzakelijk dat zowel je iPhone als je Watch vergrendeld zijn, en je dan pas je iPhone aan zet. Je versleutelde Apple Watch reageert niet als je simpel je ontgrendelde iPhone ernaast houdt.

Lees meer handige tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu