Zo kun je de AirPods volledig opladen (en zo lang duurt dat)

22 maart 2024, 8:34
2 min leestijd
Zo kun je de AirPods volledig opladen (en zo lang duurt dat)

Heb je wel eens dat je AirPods niet volledig opladen? Wij laten zien hoe je dat oplost en hoe lang het opladen van je AirPods duurt.

Lees verder na de advertentie.

Zo kun je de AirPods volledig opladen (en zo lang duurt dat)

Als je een setje AirPods hebt, weet je vast dat de oordopjes soms niet volledig opladen. Je hoeft dan in in 99 procent van de gevallen niet bang te zijn dat je AirPods kapot zijn, want het beperkt opladen is normaal. Apple noemt deze functie Geoptimaliseerd opladen.

AirPods opladen

Deze functie beperkt het verouderingsproces van de batterij in de oordopjes. De AirPods (en je iPhone) leert wat je dagelijkse oplaadroutine is. De AirPods laden dan op tot 80 procent, tenzij ze ‘weten’ dat je meer nodig hebt.

Het is een handige functie, maar soms komt het even niet uit en wil je de AirPods helemaal opgeladen hebben. Dan moet je de onderstaande stappen doorlopen.

AirPods volledig opladen

  1. Open het AirPods-doosje;

  2. Ga naar ‘Instellingen’ op je iPhone en tik onder je naam op de AirPods;

  3. Scrol naar beneden tot je ‘Geoptimaliseerd opladen’ ziet staan;

  4. Zet de schuifknop uit en kies voor ‘Schakel uit tot morgen’.

Vervolgens doe je het oplaaddoosje dicht en laad je de AirPods op. Zorg er ook voor dat je het doosje zelf aan de lightning- of usb-c-kabel hangt (of laad hem draadloos op).

AirPods pro 2 met usb c

Door te kiezen voor ‘Schakel uit tot morgen’ wordt de functie Geoptimaliseerd opladen weer vanzelf aangezet. Het is namelijk beter om de functie zo veel mogelijk aan te laten staan.

Hoe lang moet je de AirPods opladen?

Door de AirPods vijf minuten op te laden in de oplaadcase, krijg je ongeveer 1 uur luistertijd of 1 uur gesprekstijd. Dit geldt voor de AirPods 3, AirPods Pro 1 en AirPods Pro 2. De exacte tijd dat het duurt om de oplaadcase van 0 tot 100 procent op te laden geeft Apple geen info over, maar dat is gemiddeld een paar uur. Voor het volledig opladen van de AirPods in de case heb je zo’n uur de tijd nodig.

AirPods Pro 2

Nieuwe AirPods kopen

Willen je AirPods écht niet meer opladen en zijn ze aan vervanging toe? Dan moet je eerst beslissen welke AirPods je wilt. Ga je voor AirPods met noise-cancelling of zonder? De beste AirPods zonder ruisonderdrukking zijn de Apple AirPods 3. Hieronder vind je de beste deals!

Apple AirPods 3 deals

Los toestel Refurbished

Heb je liever AirPods mét noise-cancelling? Dan moet je bij de AirPods Pro zijn. Die zijn wel wat duurder dan de AirPods 3, maar hebben ook ruisonderdrukking. Voor de beste prijzen check je het overzicht hieronder.

Apple AirPods Pro 2 deals

Los toestel Refurbished

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu