Pokémon GO Plus review: wearable is niet voor alle spelers

Erwin Vogelaar
21 september 2016, 13:30
6 min leestijd
Pokémon GO Plus review: wearable is niet voor alle spelers

Reviewscore

7

In onze Pokémon GO Plus review vertellen we wat je met de wearable kunt doen en of de gadget iets toevoegt aan de Pokémon GO-speelervaring. Lees gauw verder!

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO Plus review

Het heeft even op zich moeten wachten, maar de Pokémon GO Plus is eindelijk te koop. Het apparaatje kost 39,99 euro en laat je Pokémon GO spelen terwijl je iPhone in je broekzak zit. Maar hoeveel voegt de gadget toe? Omdat er nog veel onduidelijkheid heerst over wat je wel en niet kunt doen met de Pokémon GO Plus, zetten we de mogelijkheden eerst op een rij.

Dit kun je wel met de Pokémon GO Plus

  • Pokémon vangen. Is er een Pokémon in de buurt, dan trilt de Plus en krijg je een groen lichtje te zien. Druk op de knop en de Plus gooit een bal. Blijft de Pokémon niet zitten, dan krijg je een rood lichtje te zien. Blijft het beestje wel zitten, dan viert de Plus dat met een explosie aan lichtjes.
  • Pokéstops checken. Ben je in de buurt van een Pokéstop, dan trilt de Plus en is er een blauw lichtje te zien. Druk op de knop om de Pokéstop te checken en zo je items en experience points te verzamelen.
  • Eieren uitbroeden. Is je Plus verbonden met de app en zit je iPhone in je broekzak? Dan worden je kilometers geteld voor het uitbroeden van je eieren. Dit gebeurt niet als je iPhone in je broekzak zit zonder dat deze met de Plus verbonden is.
  • Buddy-candy verzamelen. Deze kilometers die je loopt worden ook gebruikt voor het verdienen van candy voor je buddy. Je kunt één Pokémon als buddy aanwijzen, waarna je om de zoveel kilometer wandeltijd een candy voor die Pokémon krijgt. Zo krijg je de kans om zelf de meest zeldzame Pokémon te evolueren, ook al moet je er belachelijk ver voor lopen.
  • Spelen terwijl je iPhone in je zak zit. Je verbindt de Plus met de app en vervolgens kun je de iPhone gewoon in je broekzak houden. Dit bespaart niet alleen je accu, maar zorgt er ook voor dat je niet constant naar je beeldschermpje aan het staren bent als je buiten loopt.
pokémon go plus review

Dit kun je niet met de Pokémon GO Plus

Er kan echter ook een hoop niet met de Pokémon GO Plus. Bij deze de belangrijkste punten op een rij. Je kunt niet:

  • Gooien met Great Balls, Masters Balls en Ultra Balls. De Plus gooit alleen de basis Pokéball. Ook als je deze ballen niet meer hebt, kiest de Plus niet voor de betere ballen in je bezit. Zijn je basis Pokéballs op, dan krijg je een rood lichtje te zien als je een Pokémon probeert te vangen.
  • Meerdere ballen gooien. Je krijgt één kans voor het vangen van een Pokémon. Ontsnapt de Pokémon uit de bal, dan is deze direct verdwenen en kun je het beestje niet meer vangen. In de praktijk vangen we ongeveer vijftig procent van alle Pokémon die we tegenkomen, maar dit zal voor iedereen verschillen. Hoe hoger je level is, des te moeilijker het is om Pokémon in één keer te vangen.
  • Zien wat je gevangen hebt. Heb je een Pokémon gevangen, dan moet je de iPhone er bij pakken om te zien wat je gevangen hebt. Wil je het bij elke Pokémon weten, dan heeft de Plus niet zo veel nut. Je kunt natuurlijk ook gewoon na een flinke wandeling in je Journal kijken om te zien wat je gevangen hebt.
  • Vechten. Je kunt niets met de gyms doen, hoewel de Plus wel even trilt als er een Pokémon uit een gym gegooid wordt.
  • Pokémon vangen die je niet eerder al hebt gevangen. Kom je een nieuwe Pokémon tegen, dan trilt de Plus wel en krijg je een oranje lichtje te zien. Vervolgens kun je de iPhone er gewoon bij pakken en het beestje op de ouderwetse manier vangen.

Voor specifieke spelers

Als je deze lijstjes naast elkaar zet, wordt het snel duidelijk dat de Pokémon GO Plus bedoeld is voor specifieke spelers: de Pokemaster die elke Pokestop wil checken, elke Pokémon wil vangen en alle experience points bij elkaar wil rapen. Deze grind wordt een stuk prettiger met deze wearable. Ook is het een uitstekende gadget voor als je jouw wandelingen nuttig wil maken voor je Pokémon-verzameling, zonder dat je tijdens die wandeling constant naar een scherm hoeft te staren.

pokémon go plus review

Als je echter voornamelijk speelt voor het het verzamelen van de zeldzaamste Pokémon of voor het vechten in de gyms, dan heb je heel weinig aan de Pokémon GO Plus. Het enige voordeel dat je dan hebt, is dat je onopgemerkt tijdens je werk of op andere plekken kunt spelen als je de Plus een beetje goed verbergt. Je kunt de wearable namelijk via het clipje aan je horlogebandje of andere kledingstukken bevestigen. Er wordt ook een armbandje bij de Plus geleverd, maar je hebt wel een schroevendraaier nodig om de Plus van het clipje naar het bandje te verplaatsten. Met het bandje lijkt de Plus meer op een traditionele smartwatch.

Hoewel de Plus wel wat groot uitvalt, is het een mooi apparaatje om te zien. Het is daardoor sowieso al een leuke gadget om te hebben als je Pokémon-fan bent. Daarnaast is het ook heel prettig dat spelen via de Plus ervoor zorgt dat de accu van je iPhone langer meegaat.

Conclusie Pokémon GO Plus review

De Pokémon GO Plus is een mooi en leuk apparaatje, maar of het de aankoop waard is ligt aan de speler die je bent. Is de grind belangrijk voor je, dan maakt de Plus deze een stuk dragelijker. Rattata’s, Pidgeys en Spearows vangen gaat zo een heel stuk makkelijker en voor je het weet heb je weer genoeg stardust voor je volgende upgrade. Daarnaast kun je heel onopvallend spelen, zelfs tijdens vergaderingen, en gaat de accu van je iPhone langer mee. Ga je echter liever op zoek naar de zeldzame Pokémon, wil je meer kans hebben op het vangen van Pokémon of speel je vooral voor de gevechten in de gyms? Dan heb je niet zoveel aan de Plus. Alleen als je echt de beste wil zijn dus.

Pokémon GO Plus kopen

De Pokémon GO Plus is nu te koop en onder andere verkrijgbaar bij Coolblue voor 39,99 euro. Momenteel is de gadget echter uitverkocht.

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu