Apples nieuwe missie: een iPad voor iedere patiënt in het ziekenhuis

Lars Paijmans
18 juli 2017, 9:49
2 min leestijd
Apples nieuwe missie: een iPad voor iedere patiënt in het ziekenhuis

Hoewel doktoren de iPad al massaal omarmd hebben, wil Apple er nu werk van maken om dit ook voor patiënten te doen. Zo moet het inzien van je eigen medische gegevens toegankelijker worden.

Om het voor patiënten makkelijker te maken om hun medische gegevens in te zien, is Apple een proef gestart in de Verenigde Staten. Daar krijgen een handvol ziekenhuizen iPads voor iedere patiënt. TechCrunch schrijft dat onder meer het Cedars Sinai in Los Angeles al enthousiast is over de proef.

Waarom Apple patiënten iPads wil geven

Hoewel Cedar al toestond om medische gegevens op te vragen en in te zien, zorgde de iPad ervoor dat dit hele proces veel soepeler verliep. Voorheen werden deze gegevens om privacy- en veiligheidsredenen met de hand overgeschreven op een whiteboard in de kamer van de patiënt. “Doktoren hadden vaak te weinig ruimte, wat voor verwarring en gebrek aan informatie zorgde”, legt een dokter uit.

Patiënten iPads

Dit veranderde met de komst van de iPad. Ineens had iedereen een manier om digitaal gegevens op te vragen, die vervolgens gemakkelijk overhandigd konden worden. Daarnaast gebruikte het ziekenhuis de tablets ook om instructievideo’s aan te bieden. Deze behandelden veelgestelde vragen, wat op zijn beurt de werkdruk bij verpleegsters verlaagde.

Voor de intensive care werd een speciale functie bedacht. Sommige baby’s die te vroeg geboren zijn, mogen nog niet met de buitenwereld in contact komen. Dit betekent ook dat de ouders er niet bij mogen, wat nu iets draaglijker wordt gemaakt met ‘BabyTime’. Doktoren benutten de tablet om de ouders te laten FaceTimen met de baby, zodat ze toch kunnen zien hoe het met hem of haar gaat terwijl ze afwachten.

Apple en gezondheid

Dat de proef aan lijkt te slaan, past perfect bij de nieuwe weg die Apple is ingeslagen. Gezondheid staat hoog op het prioriteitenlijstje van het bedrijf uit Cupertino. Naast Health– en CareKit en de Apple Watch, is dit een gebied waar nog veel op te winnen valt. Veel doktoren zijn al volledig overgestapt op de iPad, en zo te horen duurt niet niet lang tot patiënten dezelfde stap zetten.

Bron: Techcrunch
Categorie: Apple
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's