Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Helaas: merendeel functies Flitsmeister komt achter betaalmuur

Yannick Chalkiopoulos
3 mei 2024, 10:00
3 min leestijd
Helaas: merendeel functies Flitsmeister komt achter betaalmuur

Gebruik je regelmatig Flitsmeister? Dan hebben we slecht nieuws, want Flitsmeister plaatst de meeste functies achter een betaalmuur. Zo duur wordt dat.

Lees verder na de advertentie.

Flitsmeister wordt betaald

Flitsmeister heeft aangekondigd dat er grote veranderingen naar de app komen, wat voor de meeste gebruikers slecht nieuws betekent. Waar nu veel functies gratis te gebruiken zijn, plaatst Flitsmeister ze binnenkort achter een betaalmuur. Het is nu al mogelijk om te betalen voor de app, je krijgt dan toegang tot exclusieve functies. Zo zie je geen advertenties, krijg je een Focus Mode en kun je waarschuwingen bekijken in een nieuwe route-informatiebalk.

Lees ook: Apple Kaarten heeft eindelijk fietsroutes in Nederland: zo werkt het

Flitsmeister heeft nu aangegeven dat er meer functies achter de betaalmuur verdwijnen. Dat moet volgens het bedrijf wel, omdat er meer investeringen in de app moeten worden gemaakt. Met deze investeringen wil Flitsmeister blijven innoveren én de veiligheid op de weg blijven garanderen. Helaas betekent dat wel dat ook basisfuncties straks alleen nog maar beschikbaar is bij Flitsmeister Pro.

flitsmeister overzicht

Deze functies verdwijnen achter de betaalmuur

Gebruik je Flitsmeister vaak in een auto met CarPlay of Android Auto? Dan moet je binnenkort gaan betalen voor een abonnement, want je kunt CarPlay en Android Auto niet meer gebruiken in de gratis versie. Ook functies als de gemiddelde snelheid bij trajectcontroles, je actuele snelheid, de brandstofprijzen en Live Activiteiten op de iPhone zijn binnenkort alleen nog beschikbaar voor betalende abonnees van Flitsmeister.

Je hebt de keuze uit drie abonnementen bij Flitsmeister. Het gratis abonnement is Flitsmeister Start, de betaalde abonnementen zijn Flitsmeister Pro en Pro Plus. Bij laatstgenoemde krijg je nog meer functies dan bij Flitsmeister Pro. Zo kun je bij Pro Plus boetes aanvechten, en je ritregistratie en flitshistorie bekijken. Voor Flitsmeister Pro betaal je nu nog maandelijks 1,99 euro, maar door de nieuwe functies verhoogt Flitsmeister die prijs naar 2,99 euro per maand. Flitsmeister Pro Plus kost maandelijks maar liefst 6,99 euro.

flitsmeister betaald

Flitsmeister binnenkort al betaald

Helaas hoeven we niet lang te wachten op deze nieuwe abonnementen, want Flitsmeister begint 6 mei al met de nieuwe regeling. Vanaf komende maandag moet je dus betalen om Flitsmeister te gebruiken bij CarPlay. Weet je nog niet zeker of je wilt gaan betalen voor de app? Dan kun je eerst een gratis proefabonnement van dertig dagen afsluiten. Pas wel op, want dat abonnement wordt vanzelf verlengd.

Lees ook: Waze vs Google Maps: welke navigatie-app is nou écht beter?

Er is inmiddels al veel kritiek gekomen op de betaalmuur van Flitsmeister, waardoor veel gebruikers op zoek zijn naar een nieuwe app die wél gratis is. Een goed alternatief is Waze, een navigatie-app die altijd de omstandigheden op de weg analyseert. Zo zorgt Waze ervoor dat je altijd de snelste route hebt. En het grote voordeel: in Waze zijn ook veel flitspalen toegevoegd. Zoek je nog een alternatief? Dan is Waze zeker het proberen waard.

Waze-navigatie en live verkeer

Waze Inc.

Gratis via App Store

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bron: Flitsmeister
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu