Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Apple Kaarten heeft eindelijk fietsroutes in Nederland: zo werkt het

Yannick Chalkiopoulos
3 mei 2024, 10:30
3 min leestijd
Apple Kaarten heeft eindelijk fietsroutes in Nederland: zo werkt het

Pak je vaak de fiets? Dan hebben we goed nieuws, want Apple heeft eindelijk fietsroutes toegevoegd aan Kaarten in Nederland! Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

Fietsroutes beschikbaar in Nederland

Het heeft lang geduurd, maar Apple heeft fietsroutes eindelijk toegevoegd aan Kaarten in Nederland. Apple introduceerde de functie jaren geleden al bij iOS 14, maar bracht de fietsnavigatie nooit naar Nederland. Eerder kwamen fietsroutes al beschikbaar in België, maar in Nederland moesten we nog wachten. Dat wachten wordt nu beloond, want in Nederland zijn de fietsroutes eindelijk ook te gebruiken.

Lees ook: Helaas: merendeel functies Flitsmeister komt achter betaalmuur

Eerder bracht Apple de functie ook al uit in landen als Australië, Frankrijk, Duitsland, de Verenigde Staten en steden als Barcelona en Londen. Nu kunnen we in Nederland ook Kaarten gebruiken als we de fiets pakken. Apple heeft dus even nodig gehad om alle fietspaden te registreren, maar de functie is wel in één keer uitgerold in Nederland. Wij vertellen je hoe je de nieuwe feature van Kaarten gebruikt.

apple kaarten nederland

Zo gebruik je fietsroutes

Waar je voorheen Google Maps moest gebruiken, kun je nu ook Apple Kaarten activeren om fietsroutes te plannen in Nederland. Als je helemaal geen auto hebt kun je ook de fiets als standaard vervoersmiddel selecteren. Zo weet je zeker dat je direct de fietsroutes te zien krijgt als je een nieuwe bestemming invult. Sta je op het punt van vertrekken? Dan activeer je op de volgende manier fietsroutes:

  1. Open Kaarten op je iPhone;

  2. Voeg een bestemming toe en tik op de auto;

  3. Kies bij vervoersmiddelen voor de fiets;

  4. Tik tot slot op ‘Start’ om de fietsroute te starten.

Je ziet bij fietsroutes in Kaarten de hoogte van een rit en welke wegen in Nederland erg druk zijn op dat moment. Zo kun je zelf de route kiezen met de minste heuvels en kun je drukke wegen vermijden. Ook kun je een openbaar toilet, stopplaats of fietsmaker toevoegen aan je fietsroute. Is een kruispunt niet geschikt voor fietsers? Dan krijg je in Kaarten de melding om af te stappen en te lopen bij bepaalde kruispunten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

apple kaarten fiets nederland

Fietsroutes direct beschikbaar

De fietsroutes in Kaarten zijn direct beschikbaar in heel Nederland. Je hoeft daarvoor geen update te installeren, je kunt de functie meteen gebruiken. Zodra je een fietsroute hebt gestart op je iPhone zijn de aanwijzingen ook zichtbaar op je Apple Watch. Je hoeft je iPhone er voortaan dus niet meer bij te pakken als je de route wilt bekijken tijdens het fietsen. Wel zo veilig, én je vermijdt onnodige boetes.

Lees ook: Apple Kaarten krijgt nieuwe functie in iOS 18: dit verandert er

We hebben in Nederland lang moeten wachten op fietsroutes in Kaarten, maar dat is niet heel gek. Nederland telt ontzettend veel fietspaden, dus Apple heeft even nodig gehad om die allemaal te registreren. Met de functie is Kaarten eindelijk een volwaardig alternatief voor Google Maps. Als fietser heb je in ieder geval geen andere app meer nodig, want fietsroutes zijn eindelijk te gebruiken in het grootste fietsland ter wereld.

Wil je meer weten over iOS 17? En altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Houd dan de website in de gaten en download onze gratis iPhoned-app. Ook kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu