Apple Pay nu beschikbaar bij Rabobank: zo gebruik je het
Dennis de Vries

Klanten van de Rabobank kunnen vanaf vandaag Apple Pay gebruiken. Daarmee kunnen ze contactloos of online betalen met hun iPhone, iPad en Apple Watch.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple Pay bij Rabobank

Rabobank volgt daarmee de andere twee grote banken op in Nederland. ING en ABN Amro ondersteunden eerder al Apple Pay. Ook een aantal kleinere banken in Nederland hebben Apple Pay inmiddels geadopteerd als betaalmethode.

Apple Pay Rabobank

Met de betaaldienst van Apple wordt het mogelijk om contactloos te betalen, door de iPhone of Apple Watch tegen een pinautomaat in de winkel te houden. Ook kun je met Apple Pay online betalingen verifiëren aan de hand van Apple-apparaten. Zo kun je Face ID of Touch ID gebruiken om een betaling goed te keuren.

Zo activeer je Apple Pay voor Rabobank

Als je als klant van de Rabobank gebruik wil maken van Apple Pay, dan moet je eerst je betaalkaart koppelen aan de Wallet-app in iOS. Dat is in een paar stappen gebeurd, en zo werkt het op de iPhone:

  1. Open de Rabo Bankieren-app op je iPhone;
  2. Ga naar ‘Zelf regelen’ en ‘Apple Pay’;
  3. Kies je betaalpas;
  4. Zet deze in je Apple Wallet;

Zo activeer je Apple Pay voor Rabobank op de Apple Watch

Wil je jouw Apple Watch gebruiken om contactloos te betalen via je Rabobank betaalkaart, dan moet je die even apart toevoegen aan de Wallet-app op je slimme horloge. Dat doe je als volgt:

  1. Open de Apple Watch-app op je iPhone;
  2. Ga naar ‘Wallet en Apple Pay’;
  3. Kies ‘Nieuwe creditcard of betaalkaart’;
  4. Voer de beveiligingscode in;
  5. Accepteer de voorwaarden;

Rabobank

Rabobank Nederland

9,2 (344213 reviews)
Gratis via App Store

Contactloos betalen met Rabobank

Met Apple Pay vervang je dus jouw fysieke betaalpas met je iPhone of Apple Watch. Heb je de dienst via bovenstaande stappen geïnstalleerd, dan kun je bij iedere contactloze betaalautomaat betalen via de Wallet-app. Omdat winkels de betaalautomaat niet hoeven bij te werken, werkt Apple Pay praktisch overal.

Lees meer over Apple Pay

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.