iPhone handleiding

Ben je op zoek naar de iPhone handleiding voor jouw toestel? Hieronder zetten we alle iPhone handleidingen en veelgestelde vragen overzichtelijk op een rijtje. Zo weet je precies hoe de iPhones van elkaar verschillen en gebruikt moeten worden.

Op zoek naar een specifieke iPhone handleiding? Ga snel naar:

iPhone 6S (Plus) handleiding en FAQ

De iPhone 6S (Plus) handleiding volgt spoedig. Houd hiervoor deze pagina in de gaten.

iPhone 6 handleiding en FAQ

iphone 6 handleidingDe release van de iPhone 6 in Nederland en België vond op 26 september 2014 plaats. Het toestel werd echter eerder al onthuld op een apart Apple-event op 9 september. De nieuwe iPhone verscheen als eerste in landen als de VS, Groot-Brittannië en Duitsland en een tweetal weken later in Nederland en België.

De iPhone 6 is beschikbaar in twee varianten: de reguliere versie met een 4,7 inch-scherm en de iPhone 6 Plus met een 5,5 inch-scherm. Qua hardware zijn de modellen vergelijkbaar en ze zijn allebei beschikbaar in het goud, zilver en spacegrijs. Wel wijkt de schermresolutie af om ervoor te zorgen dat ook het grotere scherm een Retina-resolutie heeft.

De iPhone 6 is beschikbaar met 16GB, 64GB of 128GB aan opslagruimte. De iPhone 6 gebruikt een heel klein simkaartje: de nanosimkaart. Als je een grotere hebt, moet die bijgeknipt worden. Dit kun je het beste bij je provider laten doen. Zelf bijknippen is mogelijk, maar dat kan misgaan.

→ Download hier de iPhone 6 handleiding met informatie over gebruik en meer.

iPhone 6 Plus handleiding en FAQ

iPhone 6 Plus kostenDe iPhone 6 Plus release in Nederland en België was op 26 september 2014. Het toestel werd voor het eerst getoond tijdens een Apple-event op 9 september. De nieuwe iPhone verscheen eerst in landen als de VS, Groot-Brittannië en Duitsland en kwam twee weken later in Nederland en België uit.

De iPhone 6 Plus is het grootste iPhone-model dat Apple aanbiedt. Het scherm meet 5,5 inch, wat behoorlijk fors is. De reguliere iPhone 6 is kleiner met een scherm van 4,7 inch. Qua hardware zijn de modellen ongeveer even goed en ze zijn ook allebei verkrijgbaar in de kleuren goud, zilver en spacegrijs.

De iPhone 6 Plus is beschikbaar met 16GB, 64GB of 128GB aan opslagruimte. Een versie met 32GB ontbreekt. De iPhone 6 Plus gebruikt ook een nanosimkaart. Als je een grotere sim hebt, moet die bijgeknipt worden. Dit kun je het beste bij je provider laten doen. Zelf bijknippen is mogelijk, maar dat kan misgaan.

→ Download hier de iPhone 6 Plus handleiding met informatie over gebruik en meer.

iPhone 5S handleiding en FAQ

iPhone 5S iphone handleidingDe iPhone 5S kan een hele hoop: meer dan je aanvankelijk in de gaten zult hebben, en misschien nog wel meer dan je na enkele weken intensief gebruik ontdekt zult hebben. Dat komt soms omdat bepaalde functies goed verstopt zitten, maar ook omdat je ze niet altijd direct nodig hebt.

Wist je bijvoorbeeld dat je je iPhone ook als waterpas kunt gebruiken? Of dat je de bewegende elementen in iOS kunt uitschakelen? Of dat je de volumeknop als sluiterknop kunt gebruiken wanneer je de camerafunctie hebt geactiveerd? En dat je de tekst van je iPhone groter kunt zetten? En dat je een codeslot in kun stellen, en dat je kunt bepalen hoe lang het duurt voor dat na ontgrendeling verschijnt? En dat er in de camera-app standaard filters zitten ingebouwd? En dat je kunt kiezen wat er allemaal in je berichtencentrum gemeld wordt? Of dat je niet per se een agenda van Apple hoeft in te laden in iCal, maar dat dit ook met Google Agenda werkt? En dat je kunt twitteren en Facebooken vanuit vrijwel iedere plek in iOS?

Kortom, de mogelijkheden zijn schier eindeloos, maar je moet ze maar net weten te vinden. Apple levert in de doos geen handleiding mee – het draait bij het bedrijf immers om ontdekken en ervaren – maar gelukkig hebben ze online wel genoeg informatie beschikbaar gesteld.

→ Download hier de iPhone 5S handleiding met informatie over gebruik en meer.

iPhone 5C handleiding en FAQ

iphone 5c 16gbDe release van de iPhone 5C in Nederland en België vond op 25 oktober 2013 plaats. Het toestel werd op een apart Apple-event op 13 september 2013 voor het eerst getoond. De 5C is een fijn toestel dat je met één hand kunt bedienen. Het Retina-scherm heeft een grootte van 4 inch, waardoor je met je duim overal bij kunt. De iPhone 5C is in vijf felle kleuren verkrijgbaar: wit, roze, geel, blauw en groen. De resolutie van de schermen is zodanig goed dat alles scherp oogt; afzonderlijke pixels zijn niet van elkaar te onderscheiden.

Op intern gebied verschilt de iPhone 5C eigenlijk nauwelijks van de iPhone 5. De processor is een heel klein beetje hoger geklokt en de accuduur is iets verbeterd. De grootste veranderingen vind je dus op het gebied van uiterlijk. Zie de iPhone 5C daarom als een ‘reimagination’ van de iPhone 5.

De iPhone 5C maakt net als de 5S gebruik van een nanosimkaart. Deze is kleiner dan een reguliere simkaart en een microsim. Het is daarom mogelijk dat je een nieuwe simkaart moet aanvragen bij je provider als je nog over een groter exemplaar beschikt. Zelf bijknippen kan ook, maar dat kan misgaan.

→ Download hier de iPhone 5C handleiding met informatie over gebruik en meer.

iPhone 5 handleiding en FAQ

beste iPhone aanbiedingenDe iPhone 5 werd in 2012 uitgebracht, maar is niet meer via de officiële kanalen van Apple te verkrijgen. Hij is soms nog wel te kopen bij andere retailers en in combinatie met bijvoorbeeld een abonnement. De iPhone 5 is de eerste iPhone met een groter scherm dan gebruikelijk is bij iPhones. Vorige edities hadden namelijk nog een 3,5 in scherm. De iPhone 5 mag het met 4 inch doen. De resolutie is hierbij nagenoeg onveranderd, en gaat van 640×960 pixels naar een resolutie van 640×1136 pixels. Hierdoor ontstaat er een nieuwe rij met iconen op je homescherm.

De iPhone 5 maakt gebruik van een nanosimkaart. Deze is kleiner dan een reguliere simkaart en een microsim. Het is daarom mogelijk dat je een nieuwe simkaart moet aanvragen bij je provider als je nog over een groter exemplaar beschikt. Zelf bijknippen kan ook, maar kan misgaan. De iPhone 5 werkt met een Lightning connector. Dit is de aansluiting die Apple met de iPhone 5 en iPad 4 heeft geïntroduceerd. Inmiddels maken nieuwe Apple producten gebruik van de zogeheten Lightning connector. Er bestaan echter nog accessoires die werken met de oude 30 pins connector. Let daar dus op bij het aanschaffen van eventuele accessoires.

De iPhone 5 ondersteunt niet alle Nederlandse 4G netwerken. Je kunt met een iPhone 5 wel op alle 3G netwerken van Nederland terecht, maar voor 4G is er alleen ondersteuning voor de zogeheten 1800MHz band. Deze wordt slechts door enkele providers ingezet in drukke gebieden zoals Amsterdam. Landelijke dekking zal er dus nooit zijn. Tegenwoordig is iedere Nederlandse provider het verplicht om ondersteuning te bieden voor tethering. Het is immers jouw zaak wat je met je mobiele databundel doet. Het 3G netwerk van je iPhone kun je daarom via bluetooth, USB of wifi doorzetten naar bijvoorbeeld een laptop.

→ Download hier de iPhone 5 handleiding met informatie over gebruik en meer.

iPhone 4S handleiding en FAQ

iphone 4s handleidingDe iPhone 4S release in Nederland en België was op 28 oktober 2011. Het toestel werd op een apart Apple-event op 4 oktober 2011 voor het eerst getoond. De iPhone 4S is een klein maar fijn toestel dat je met één hand kunt bedienen. Het Retina-scherm heeft een grootte van 3,5 inch, waardoor je met je duim overal bij kunt. De iPhone 4S is in zwart of wit verkrijgbaar. De resolutie van de schermen is zodanig goed dat alles scherp oogt; afzonderlijke pixels zijn niet van elkaar te onderscheiden.

De iPhone 4S maakt gebruik van een micro-simkaart. Deze is kleiner dan een reguliere simkaart en maar groeter dan een nano-sim die de nieuwste iPhones gebruiken. Het is daarom mogelijk dat je een nieuwe simkaart moet aanvragen bij je provider als je nog over een groter exemplaar beschikt. Zelf bijknippen kan ook, maar dat kan misgaan.

→ Download hier de iPhone 5 handleiding met informatie over gebruik en meer.

iPhone 4 handleiding en FAQ

iPhone handleidingDe iPhone 4 is niet meer via de officiële kanalen van Apple te verkrijgen. Hij is soms nog wel te kopen bij andere retailers en in combinatie met bijvoorbeeld een abonnement. Hierbij kun je het toestel vaak al gratis krijgen. De iPhone 4 is de eerste iPhone met een zogeheten Retina Display. Deze resolutie van 640 x 960 pixels zorgt voor een pixeldichtheid van maar liefst 312 pixels per inch. Dit houdt in dat je beeld zo scherp wordt dat je individuele pixels nauwelijks kan onderscheiden. Het is vrijwel onmogelijk.

De iPhone 4 maakt gebruik van een microsimkaart. Deze is kleiner dan een reguliere simkaart. Het is daarom mogelijk dat je een nieuwe simkaart moet aanvragen bij je provider als je nog over een groter exemplaar beschikt. Zelf bijknippen kan ook, maar kan misgaan. De iPhone 4 werkt met een 30 pins connector. Dit is de aansluiting die Apple jarenlang voor zijn iPhones, iPods en iPads heeft gebruikt. Inmiddels maken nieuwe Apple producten gebruik van de zogeheten Lightning connector. Let daar dus op bij het aanschaffen van eventuele accessoires.

De iPhone 4 ondersteunt geen 4G mobiel internet. Je zult dus alleen op het 3G netwerk van alle Nederlandse providers kunnen met dit toestel. Tegenwoordig is iedere Nederlandse provider het verplicht om ondersteuning te bieden voor tethering. Het is immers jouw zaak wat je met je mobiele databundel doet. Het 3G netwerk van je iPhone kun je daarom via bluetooth, USB of wifi doorzetten naar bijvoorbeeld een laptop.

→ Download hier de iPhone 4 handleiding met informatie over gebruik en meer.