iPhone handleiding

Ben je op zoek naar de iPhone handleiding voor jouw toestel? Hieronder zetten we alle iPhone handleidingen en veelgestelde vragen overzichtelijk op een rijtje. Zo weet je precies hoe de iPhones van elkaar verschillen en gebruikt moeten worden.

Lees verder na de advertentie.

Op zoek naar een specifieke iPhone handleiding? Ga snel naar:

iPhone XS, XS Max en iPhone XR handleiding en FAQ

Voor de iPhone XS, XS Max en iPhone XR heeft Apple dezelfde handleiding gemaakt. De drie toestellen hebben immers ongeveer hetzelfde design, dezelfde bediening en draaien op dezelfde versie van iOS. De iPhone XS is de regelrechte opvolger van de iPhone X van 2017, de iPhone XS Max is een grotere variant met een 6,5-inch oled-display en de iPhone XR is een goedkopere variant met een 6,1-inch lcd-scherm.

Hoewel de iPhone XR een stuk goedkoper is, heeft Apple wat concessies gedaan. Zo heeft het toestel geen oled-scherm maar een lcd-display, is er geen 3D Touch aanwezig en is er geen dubbele maar enkele cameralens aanwezig op de achterkant.

→ Download de iPhone XS, XS Max en iPhone XR handleiding met informatie over gebruik en meer.

iPhone X handleiding en FAQ

Apple onthulde in 2017 naast de iPhone 8 en iPhone 8 Plus ook de iPhone X. Dit was het toestel waarmee het bedrijf de toekomst van de iPhone inluidde. Met een nieuw design nam Apple afscheid van Touch ID en verving het de vingerafdrukscanner met het nieuwe Face ID. Hiermee maakt het toestel een scan van je gezicht om in te loggen, de iPhone te ontgrendelen of betalingen uit te voeren.

Ook is de iPhone X de eerste iPhone met een voorkantvullend oled-scherm. Op de achterkant van het 5,8-inch toestel is een dubbele cameralens aanwezig. De eerste keer dat Apple een dubbele lens aan een ‘niet Plus-iPhone’ toevoegt. Dit zorgde ervoor dat de iPhone X al snel een favoriet werd bij fanatieke iPhone-fotografen.

→ Download de iPhone X handleiding met informatie over gebruik en meer.

iPhone 8 (Plus) handleiding en FAQ

iPhone 8

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn naast de iPhone X de twee nieuwe iPhones van 2017. Apple koos ervoor om nog een jaartje langer het bekende design te blijven gebruiken, maar introduceerde wel een aantal nuttige verbeteringen.

Zo zijn de 8 en 8 Plus beter beschermd tegen water en stof, en zijn de twee toestellen uitgerust met een glazen achterkant. Deze zorgt ervoor dat je de iPhone voor het eerst draadloos kunt opladen. Hiervoor gebruik je een Qi-lader, de standaard die al jaren door Android-fabrikanten gebruikt wordt. Dat is goed nieuws, want praktisch iedere draadloze lader is hierdoor geschikt om te gebruiken met de iPhone.

→ Download de iPhone 8 (Plus) handleiding met informatie over gebruik en meer.

iPhone 7 (Plus) handleiding en FAQ

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn de nieuwe iPhones van 2016. Apple heeft ervoor gekozen om het design bijna niet te veranderen. In plaats daarvan is de chip verbeterd en werkt deze efficiënter. Ook steelt de camera van de iPhone 7 Plus de show, die voor het eerst een dubbele cameralens heeft gekregen. Hiermee kun je optisch zoomen en wordt de kwaliteit verbeterd bij foto’s in het donker. De camera van de iPhone 7 is op een soortgelijke manier verbeterd, maar moet het nog wel met een enkele cameralens doen.

Een ander groot verschil met voorgaande iPhones is dat je geen traditionele koptelefoon meer aan kunt sluiten op de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. De 3,5mm-aansluiting is verdwenen en daarom heb je voortaan een Lightning-adapter nodig om een koptelefoon aan te sluiten. Deze zit gratis verpakt in de doos. Apple stelt dat de toekomst van koptelefoons draadloos is, en zet daarom met de iPhone 7 de stap om de aansluiting te schrappen. Reken er dus maar niet op dat de iPhone ooit nog een dergelijke aansluiting krijgt.

→ Download hier de iPhone 7 (Plus) handleiding met informatie over gebruik en meer.

iPhone SE handleiding en FAQ

iPhone SE handleiding

De iPhone SE is de eerste 4-inch iPhone in jaren. Apple heeft het design van de iPhone 5S nieuw leven ingeblazen, maar aan de binnenkant een iPhone 6S gepropt. Hierdoor is de SE ondanks het kleine formaat razendsnel en is de camera ook sterk verbeterd. Ideaal voor gebruikers die geen grote iPhone willen en daardoor ook minder betalen.

Op het nieuwe design na heeft de iPhone SE geen kenmerkende nieuwe functies en wordt ook 3D Touch van de iPhone 6S niet ondersteund. Wel draait het toestel op iOS 10 en kan het de komende jaren op updates blijven rekenen.

→ Download de iPhone SE handleiding met informatie over gebruik en meer.

iPhone 6S (Plus) handleiding en FAQ

Ook de iPhone 6S is beschikbaar in twee varianten, een kleinere iPhone 6S en een grotere iPhone 6S Plus. Zoals altijd heeft Apple dit S-model van kleinere verbeteringen. Zo zijn de specs verbeterd en is het de eerste iPhone die een drukgevoelig 3D Touch-scherm heeft. Hiermee kun je door stevig op het scherm te drukken speciale acties activeren.

Zo kun je Snelle Acties gebruiken door het app-icoon stevig in te drukken en benut je Peek & Pop om een link eerst te previewen voordat je hem schermvullend opent. Bij de iPhone 6S heb je de keuze uit een 32GB en 128GB model in de kleuren zilver, goud, spacegrijs en het nieuwe Roségoud.

→ Download de iPhone 6 handleiding met informatie over gebruik en meer.

iPhone 6 handleiding en FAQ

iphone 6 handleiding

De release van de iPhone 6 in Nederland en België vond op 26 september 2014 plaats. Het toestel werd echter eerder al onthuld op een apart Apple-event op 9 september. De nieuwe iPhone verscheen als eerste in landen als de VS, Groot-Brittannië en Duitsland en een tweetal weken later in Nederland en België.

De iPhone 6 is beschikbaar in twee varianten: de reguliere versie met een 4,7 inch-scherm en de iPhone 6 Plus met een 5,5 inch-scherm. Qua hardware zijn de modellen vergelijkbaar en ze zijn allebei beschikbaar in het goud, zilver en spacegrijs. Wel wijkt de schermresolutie af om ervoor te zorgen dat ook het grotere scherm een Retina-resolutie heeft.

De iPhone 6 is beschikbaar met 16GB, 64GB of 128GB aan opslagruimte. De iPhone 6 gebruikt een heel klein simkaartje: de nanosimkaart. Als je een grotere hebt, moet die bijgeknipt worden. Dit kun je het beste bij je provider laten doen. Zelf bijknippen is mogelijk, maar dat kan misgaan.

→ Download de iPhone 6 handleiding met informatie over gebruik en meer.

iPhone 6 Plus handleiding en FAQ

iPhone 6 Plus kosten

De iPhone 6 Plus release in Nederland en België was op 26 september 2014. Het toestel werd voor het eerst getoond tijdens een Apple-event op 9 september. De nieuwe iPhone verscheen eerst in landen als de VS, Groot-Brittannië en Duitsland en kwam twee weken later in Nederland en België uit.

De iPhone 6 Plus is het grootste iPhone-model dat Apple aanbiedt. Het scherm meet 5,5 inch, wat behoorlijk fors is. De reguliere iPhone 6 is kleiner met een scherm van 4,7 inch. Qua hardware zijn de modellen ongeveer even goed en ze zijn ook allebei verkrijgbaar in de kleuren goud, zilver en spacegrijs.

De iPhone 6 Plus is beschikbaar met 16GB, 64GB of 128GB aan opslagruimte. Een versie met 32GB ontbreekt. De iPhone 6 Plus gebruikt ook een nanosimkaart. Als je een grotere sim hebt, moet die bijgeknipt worden. Dit kun je het beste bij je provider laten doen. Zelf bijknippen is mogelijk, maar dat kan misgaan.

→ Download de iPhone 6 Plus handleiding met informatie over gebruik en meer.

iPhone 5S handleiding en FAQ

iPhone 5S iphone handleiding

De iPhone 5S kan een hele hoop: meer dan je aanvankelijk in de gaten zult hebben, en misschien nog wel meer dan je na enkele weken intensief gebruik ontdekt zult hebben. Dat komt soms omdat bepaalde functies goed verstopt zitten, maar ook omdat je ze niet altijd direct nodig hebt.

Wist je bijvoorbeeld dat je je iPhone ook als waterpas kunt gebruiken? Of dat je de bewegende elementen in iOS kunt uitschakelen? Of dat je de volumeknop als sluiterknop kunt gebruiken wanneer je de camerafunctie hebt geactiveerd? En dat je de tekst van je iPhone groter kunt zetten? En dat je een codeslot in kun stellen, en dat je kunt bepalen hoe lang het duurt voor dat na ontgrendeling verschijnt? En dat er in de camera-app standaard filters zitten ingebouwd? En dat je kunt kiezen wat er allemaal in je berichtencentrum gemeld wordt? Of dat je niet per se een agenda van Apple hoeft in te laden in iCal, maar dat dit ook met Google Agenda werkt? En dat je kunt twitteren en Facebooken vanuit vrijwel iedere plek in iOS?

Kortom, de mogelijkheden zijn schier eindeloos, maar je moet ze maar net weten te vinden. Apple levert in de doos geen handleiding mee – het draait bij het bedrijf immers om ontdekken en ervaren – maar gelukkig hebben ze online wel genoeg informatie beschikbaar gesteld.

→ Download de iPhone 5S handleiding met informatie over gebruik en meer.

iPhone 5C handleiding en FAQ

iphone 5c 16gb

De release van de iPhone 5C in Nederland en België vond op 25 oktober 2013 plaats. Het toestel werd op een apart Apple-event op 13 september 2013 voor het eerst getoond. De 5C is een fijn toestel dat je met één hand kunt bedienen. Het Retina-scherm heeft een grootte van 4 inch, waardoor je met je duim overal bij kunt. De iPhone 5C is in vijf felle kleuren verkrijgbaar: wit, roze, geel, blauw en groen. De resolutie van de schermen is zodanig goed dat alles scherp oogt; afzonderlijke pixels zijn niet van elkaar te onderscheiden.

Op intern gebied verschilt de iPhone 5C eigenlijk nauwelijks van de iPhone 5. De processor is een heel klein beetje hoger geklokt en de accuduur is iets verbeterd. De grootste veranderingen vind je dus op het gebied van uiterlijk. Zie de iPhone 5C daarom als een ‘reimagination’ van de iPhone 5.

De iPhone 5C maakt net als de 5S gebruik van een nanosimkaart. Deze is kleiner dan een reguliere simkaart en een microsim. Het is daarom mogelijk dat je een nieuwe simkaart moet aanvragen bij je provider als je nog over een groter exemplaar beschikt. Zelf bijknippen kan ook, maar dat kan misgaan.

→ Download de iPhone 5C handleiding met informatie over gebruik en meer.

iPhone 5 handleiding en FAQ

beste iPhone aanbiedingen

De iPhone 5 werd in 2012 uitgebracht, maar is niet meer via de officiële kanalen van Apple te verkrijgen. Hij is soms nog wel te kopen bij andere retailers en in combinatie met bijvoorbeeld een abonnement. De iPhone 5 is de eerste iPhone met een groter scherm dan gebruikelijk is bij iPhones. Vorige edities hadden namelijk nog een 3,5 in scherm. De iPhone 5 mag het met 4 inch doen. De resolutie is hierbij nagenoeg onveranderd, en gaat van 640×960 pixels naar een resolutie van 640×1136 pixels. Hierdoor ontstaat er een nieuwe rij met iconen op je homescherm.

De iPhone 5 maakt gebruik van een nanosimkaart. Deze is kleiner dan een reguliere simkaart en een microsim. Het is daarom mogelijk dat je een nieuwe simkaart moet aanvragen bij je provider als je nog over een groter exemplaar beschikt. Zelf bijknippen kan ook, maar kan misgaan. De iPhone 5 werkt met een Lightning connector. Dit is de aansluiting die Apple met de iPhone 5 en iPad 4 heeft geïntroduceerd. Inmiddels maken nieuwe Apple producten gebruik van de zogeheten Lightning connector. Er bestaan echter nog accessoires die werken met de oude 30 pins connector. Let daar dus op bij het aanschaffen van eventuele accessoires.

De iPhone 5 ondersteunt niet alle Nederlandse 4G netwerken. Je kunt met een iPhone 5 wel op alle 3G netwerken van Nederland terecht, maar voor 4G is er alleen ondersteuning voor de zogeheten 1800MHz band. Deze wordt slechts door enkele providers ingezet in drukke gebieden zoals Amsterdam. Landelijke dekking zal er dus nooit zijn. Tegenwoordig is iedere Nederlandse provider het verplicht om ondersteuning te bieden voor tethering. Het is immers jouw zaak wat je met je mobiele databundel doet. Het 3G netwerk van je iPhone kun je daarom via bluetooth, USB of wifi doorzetten naar bijvoorbeeld een laptop.

→ Download de iPhone 5 handleiding met informatie over gebruik en meer.

iPhone 4S handleiding en FAQ

iphone 4s handleiding

De iPhone 4S release in Nederland en België was op 28 oktober 2011. Het toestel werd op een apart Apple-event op 4 oktober 2011 voor het eerst getoond. De iPhone 4S is een klein maar fijn toestel dat je met één hand kunt bedienen. Het Retina-scherm heeft een grootte van 3,5 inch, waardoor je met je duim overal bij kunt. De iPhone 4S is in zwart of wit verkrijgbaar. De resolutie van de schermen is zodanig goed dat alles scherp oogt; afzonderlijke pixels zijn niet van elkaar te onderscheiden.

De iPhone 4S maakt gebruik van een micro-simkaart. Deze is kleiner dan een reguliere simkaart en maar groeter dan een nano-sim die de nieuwste iPhones gebruiken. Het is daarom mogelijk dat je een nieuwe simkaart moet aanvragen bij je provider als je nog over een groter exemplaar beschikt. Zelf bijknippen kan ook, maar dat kan misgaan.

→ Download de iPhone 4S handleiding met informatie over gebruik en meer.

iPhone 4 handleiding en FAQ

iPhone handleiding

De iPhone 4 is niet meer via de officiële kanalen van Apple te verkrijgen. Hij is soms nog wel te kopen bij andere retailers en in combinatie met bijvoorbeeld een abonnement. Hierbij kun je het toestel vaak al gratis krijgen. De iPhone 4 is de eerste iPhone met een zogeheten Retina Display. Deze resolutie van 640 x 960 pixels zorgt voor een pixeldichtheid van maar liefst 312 pixels per inch. Dit houdt in dat je beeld zo scherp wordt dat je individuele pixels nauwelijks kan onderscheiden. Het is vrijwel onmogelijk.

De iPhone 4 maakt gebruik van een microsimkaart. Deze is kleiner dan een reguliere simkaart. Het is daarom mogelijk dat je een nieuwe simkaart moet aanvragen bij je provider als je nog over een groter exemplaar beschikt. Zelf bijknippen kan ook, maar kan misgaan. De iPhone 4 werkt met een 30 pins connector. Dit is de aansluiting die Apple jarenlang voor zijn iPhones, iPods en iPads heeft gebruikt. Inmiddels maken nieuwe Apple producten gebruik van de zogeheten Lightning connector. Let daar dus op bij het aanschaffen van eventuele accessoires.

De iPhone 4 ondersteunt geen 4G mobiel internet. Je zult dus alleen op het 3G netwerk van alle Nederlandse providers kunnen met dit toestel. Tegenwoordig is iedere Nederlandse provider het verplicht om ondersteuning te bieden voor tethering. Het is immers jouw zaak wat je met je mobiele databundel doet. Het 3G netwerk van je iPhone kun je daarom via bluetooth, USB of wifi doorzetten naar bijvoorbeeld een laptop.

→ Download de iPhone 4 handleiding met informatie over gebruik en meer.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu